Aalborg Universitet er klar til at byde over 4000 nye studerende velkommen i år. Arkivfoto: Michael Koch
Livet her

Over 4000 kom ind: Her er de mest populære uddannelser på AAU

Hvilke uddannelser kræver det højeste snit? Og hvilke er de mest populære? Få svaret her

26. juli 2019 kl. 13:48

AALBORG: Især uddannelserne Medicin samt Innovation og Digitalisering er i år populære blandt de kommende studerende.

Natten mellem torsdag og fredag blev i alt 4.411 unge tilbudt optagelse på en af Aalborg Universitets (AAU) 77 bachelor- og professionsuddannelser i Aalborg, Esbjerg og København. Det er 5,6 % færre end sidste år. Faldet var forventet og skyldes primært lukning af uddannelser og sprogskifte fra engelsk til dansk.

- Med 210 færre studiepladser og langt færre internationale ansøgere så synes jeg, årets optag ser ganske fornuftigt ud. Hvis vi kunne se bort fra den reduktion, der er opstået som følge af den tidligere regerings reduktionsmål, ja så har vi faktisk formået at øge optaget på alle vores hovedområder. Med andre ord, reduktionen i optag er kommet de planlagte steder – uden at den har haft en negativ effekt på det øvrige optag, siger prorektor Inger Askehave.

Heldigvis opvejes en god del af de manglende udenlandske studerende også af, at 40 procent flere danske studerende er blevet optaget på de sprogskiftede bacheloruddannelser.

Socialrådgiver er et af de studier med størst optag. Arkivfoto: Michael Koch

Verdensklasseforskning tiltrækker studerende

Flere uddannelser oplever stigende optagelsestal trods det samlede fald. F.eks. optager Innovation og Digitalisering 52 % flere, uddannelsen Energi i Aalborg optager 33 % flere og Økonomi kan byde velkommen til 32 % flere.

- Det glæder mig at se stigende optagelsestal på nogle af de områder, hvor AAU er i verdensklasse. F.eks. er vores internationale førerposition inden for forskning i energiteknik måske grunden til, at uddannelsen Energi i Aalborg oplever en markant fremgang. Og på hele ingeniørområdet blev AAU igen kåret som det fjerdebedste universitet i verden, så vi har noget at have optimismen i, siger prorektor Inger Askehave.

Igen i år er Medicin det mest søgte studie på AAU, og med 29 flere studiepladser kan AAU efter sommerferien byde velkommen til hele 179 medicinstuderende, der kan være med til at løse lægemanglen i Danmark.

Stadig ledige pladser

AAU er fortsat det universitet i Danmark, der optager flest IT-studerende, og igen i år ses en stigning på flere af IT-uddannelserne. Datalogi øger optaget med 11,2 % og Software med 5,6 %.

– Det er godt, at mange af vores STEM-uddannelser, som samfundet efterspørger, oplever en fortsat stigning i optag, men vi har faktisk kapacitet til at optage flere på 10 af vores 15 it-uddannelser, så min opfordring til de unge, der brænder for disse uddannelser, er at søge til Aalborg, siger prorektor Inger Askehave.

AAU’s Studievejledning sidder også i år klar ved telefonen og mailen for at besvare henvendelser vedrørende studieoptag 2019.

Fakta:

Uddannelser med de højeste adgangskvotienter:

- Medicin: 10,8

- Psykologi: 10,7

- Jura: 9,5

- Kommunikation og Digitale Medier: 9,4

- Bæredygtigt Design: 8,5

Uddannelser med størst optag:

- Erhvervsøkonomi, HA.: 318

- Socialrådgiver: 237

- Medicin: 195

- Sociologi: 180

- Psykologi: 173

Antal optagne fordelt på studiebyer:

- AAU i Aalborg: 3.985

- AAU i København: 334

- AAU i Esbjerg: 92

Annonceret indhold

Nyeste