Kristine og Emma var slet ikke forberedte på, at deres bogcafé skulle hive en pris hjem

AALBORG: - Litteratur ændrer verden!

Sådan tror Kristine Sofie Højen, at hun fik formuleret noget af sin takketale, da Buens Bogcafé blev råbt op som vinder af erhvervsprisen ved årets Rainbow Awards.

Men ærlig talt kan hun nærmest ikke huske, hvad hun sagde. Sammen med sin forretningspartner og gode veninde var hun nok hoppet i det fine tøj og klar til award-fest, men at de skulle vinde prisen i en kategori, hvor også Lego var blandt de nominerede, det havde aldrig faldet dem ind.

- Vi var bare slet ikke forberedte på at vinde. Vi er jo nærmest ikke kommet i gang endnu, så det er bare en kæmpe tillidserklæring og en stor støtte til vores projekt, fortæller Kristine Sofie Højen.

- Der kørte nogle præsentationsvideoer af de nominerede, og så gik Line Rafn op og åbnede en konvolut, og så var det vores navn, hun råbte op. Og så fik vi et kram af Line Rafn.

- Vi stod der og lignede idioter, da de råbte vores navn op, griner hun.

I kåringen blev der lagt vægt på, at Buens Bogcafé er et samlingspunkt for Nordjylland, og for kvinderne bag er det tydeligt, at der har været et hul i markedet.

- Der sker alle mulige spændende ting heroppe, men der har bare ikke været noget fast LGBT+-tilbud, der har åbent hver dag, og det er det, vi gerne vil skabe, fortæller hun.

Og det initiativ har de altså nu vundet en pris for, selvom caféen først åbner fysisk den 1. december. Bogcaféen, der er den eneste af sin slags i hele Norden, kommer til at ligge på Maren Turis Gade 12.

Hvis du gerne vil se øjeblikket, hvor Aalborg-pigerne vinder prisen og får kram af Line Rafn, så bliver awardshowet sendt 20. november på TV2 Zulu.

LÆS OGSÅ: Nu sker det endelig! LGBT+ bogcafé er klar med en åbningsdato

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...