Aalborg bugner af lækre flødeboller - men hvilke er egentligt de bedste? Vi giver dig svaret her

AALBORG: Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad! Prøv at sige det fem gange, og hvis ikke det skulle give ukontrolleret mundvand, så kan det være den her bedømmelse af de bedste flødeboller fra fem forskellige steder i Aalborg kan.

Vi svingede forbi kendte og ukendte steder i Aalborg, som huser både store og små varianter af den puffede chokoladeovertrukne bolle. Og vi er nu klar til at give dig svaret på, hvem der laver de bedste flødeboller i Nordens Paris.

Michelin-bollen

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Flødeboller lavet af tidligere Michelin-kok? Dem finder du hos Isværftet! Foto: Victoria Skibsted

Første stop var Isværftet, hvor der er et kæmpe udvalg af lækre flødeboller til enhver smag. Flødebollerne importeres fra det københavnske, hvor en tidligere Michelin kok har specialiseret sig i chokolade – og det kan smages!

Her tester vi den saltede Piemonte med hasselnøddeskum og hvid chokolade.

Allerede ved første bid skuffer flødebollen ikke. Den tykke chokolade smelter på tungen, mens de små stykker hasselnød i skummet giver lidt knas. Skummet smager tydeligt af hasselnød og den bløde marcipanbund samler smagene.

Flødebollen bliver ikke for sød, som man måske skulle tro med kombinationen af hasselnød og hvid chokolade - de går faktisk virkelig fint i spænd, og det bliver ikke for vammelt.

Vi kunne heller ikke lade være med at prøve flødebollen med yuzuskum og hvid chokolade! På toppen er der dækket med flormelis, som smager lidt af citrus, hvilket giver et friskt bid til den søde hvide chokolade.

Flødebolleskummet er lavet på yuzu, som er en asiatisk citrusfrugt, og det spiller! Den hvide chokolade giver en sødhed til flødebollen mens yuzuskummet giver en dejlig friskhed.

Isværftets flødeboller er gode i størrelsen og koster 23 kroner per styk. Du får ikke for meget eller for lidt for pengene.

En hemmelighed i midten

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Du går ikke sulten i seng efter at have spist en flødebolle fra Lagkagehuset. Foto: Victoria Skibsted

Næste stop var Lagkagehuset, hvor udvalget ikke var lige så stort. Vi valgte at teste den med karamel og lyst chokoladeovertræk.

Flødebollen er overtrukket med et tyndt lag lys chokolade. Den kendte tynde bund af marcipan og det søde klistrede skum skuffer ikke, men prikken over i’et er klart den flydende karamel i midten!

Alt i alt er ingredienserne ikke til at klage over, og chokoladen smelter på tungen, dog bliver det lidt for sødt i længden med både lys chokolade, skum, karamel og marcipanbund. Flødebollen kan købes for 22 kroner, som ikke er den værste pris for størrelsen af flødebollen.

En krabat med god bund

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Den ligner måske en almindelig sambaflødebolle - men flødebollen fra La Bonta er alt andet end ordinær! Foto: Victoria Skibsted

En flødebolle der ikke skuffer i proportionerne er klart dem fra La Bonta - holy moly en krabat!

Vi havde fornøjelsen af at sætte tænderne i deres flødebolle med hindbær. Vi havde brug for lidt friskhed efter sådan en tung omgang lakrids.

Hindbær-flødebollen har et tykt chokoladeovertræk og den er ikke for mørk, så den undgår at overdøver resten af smagen.

Skummet skal smage af hindbær - der mangler desværre lidt smag. Men den har en flot lyserød farve. Og så er der bunden. Det er nok den bedste af dem alle! Lavet på chokolade med knasende karamelstykker.

Flødebollen fra La Bonta koster 28 kroner. Men det er også forståeligt, når den er lige så stor som en fuldvoksen mands håndflade!

Lakridsbomben

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Lakrids, lakrids og atter lakrids! Flødebollen fra Frellsen Chokolade smager virkelig igennem. Foto: Victoria Skibsted

Chokoladen er en vigtig ingrediens i en flødebolle, så derfor ville det være mærkeligt, hvis vi ikke også smagte Frellsen Chokolades flødeboller!

Her står den i lakridsens navn, og man må nok sige, de får en del ud af smagen. Flødebollen har et tyndt chokoladeovertræk af mørk chokolade og den har lidt bid i sig.

Ovenpå er der drysset med krystalliseret lakrids, som giver lidt knas, og skummet, ja… der må man nok sige, at det smager af lakrids. Desværre er der ikke gjort meget ud af bunden, som lidt minder om bunden på en standard Samba-flødebolle.

Er du en lakrids-elsker, så er den mørke chokolade og den intense smag af lakrids altså lige noget for dig! Flødebollen koster 17 kroner, og det er altså den billigste af de fem flødebolle-leverandører.

Dumle og p-tærte

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Flødebollen med Dumle er vores favorit! Foto: Victoria Skibsted

Sidst - men ikke mindst - skulle vi selvfølgelig smage flødebollerne fra Fru Ronne, som importerer dem fra Chokoladekurven i Thisted.

Vi satte tænderne i Dumle-flødebollen, og vi er stadig glædeligt overraskede over, at det er muligt at ramme smagen af Dumle så præcist.

Chokoladeovertrækket er tilpas tykt, så der er lidt knas, og nøj, Dumle smagen træder frem! Skummet er tilpas sødt og klistret - og så er der bunden; en let og sprød kiksebund, som giver en saltet smag, der bare spiller med smagen af Dumle.

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Fru Ronne får sine flødeboller fra Chokoladekurven i Thisted, og der er masser af varianter at vælge mellem. Foto: Victoria Skibsted

Ikke mindst kunne vi ikke modstå at smage p-tærte-flødebollen, det lyder næsten for godt til at være sandt! Peanuts som pynt og mørk chokolade som overtræk med puffet skum skaber helheden for en p-tærte og for at fuldende hele oplevelsen er flødebollens bund en p-tærte, som smager lige som den skal med klistrede skumfiduser, knasende nødder og mørk chokolade. Den mætter godt, og du kan sagtens dele den med en du holder af.

Flødebollerne fra Fru Ronne koster 22 kroner stykket, dog koster bollen med p-tærte 24 kroner - men det er helt klart de ekstra håndører værd.

Hvilken er bedst til hvad?

Hvis du leder efter specielle og lidt ud over det sædvanlige flødeboller, kan vi klart anbefale at smage dem fra Fru Ronne, Isværftet og La Bonta.

Hvis du til gengæld ønsker en klassisk flødebolle uden for mange dikkedarer, så anbefaler vi Lagkagehuset og Frellsen Chokolade.

Velbekomme!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...