Victors Madhus i Nørresundby kører deres helt eget koncept, som indehaverne drømmer om skal blive en kæde i fremtiden

AALBORG: Det er ikke en restaurant, det er ikke et cafeteria, og det er ikke sted med fast food. Konceptet for Victors Madhus i Nørresundby er sit eget, og det kan få vokseværk i fremtiden, fortæller indehaverne. Vi kiggede forbi for at finde ud af, hvad der gør stedet specielt.

Har sparet tjenerne væk

Victors Madhus er ikke det nemmeste sted at finde, hvis man ikke ved, hvor det ligger. For havneområdet i Nørresundby er under forvandling, og store områder er omdannet til regulære byggepladser. Heldigvis har Victors Madhus tænkt over udfordringen og har sat vejvisende skilte frem, der fører dig direkte til deres store hoveddør af glas i bygningen helt ned til havnebassinet. Udenfor ligger der en kæmpe stor træterrasse, der dog står øde hen på denne årstid.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Victors madhus ligger helt ned til havnebassinet.

Inden døre er der til gengæld flere mennesker, der sidder og spiser i lokalet, som er indrettet i en hyggelig stil med mange små detaljer som for eksempel det, der ligner fåreskind på stolene og levende lys på bordene. Når man kigger mere rundt, er der specielt én ting, som er svær ikke at bemærke, nemlig at stedet ikke har nogen tjenere, der tager imod dig. I stedet skal man på bedste cafeteriastil gå hen til kassen og bestille det, som man gerne vil have og gå ned og finde et ledigt bord. Endnu et kig rundt i lokalet afslører samtidig, at der står et af de klassiske stativer, hvorpå man kan sætte sin bakke med brugt service, når man er færdig med at spise, helt som man kender det fra kantiner og lignende. Der er dog også ting, der klart afslører, at det her er noget helt andet, for indretning, menu og atmosfære leder tankerne tættere på restaurantstil.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Victors Madhus har et bredt menukort med mange forskellige retter.

- Det er måske ikke helt klart defineret, hvad type spisested, det er. Vi vil nok kalde det en moderne bistro, hvor der er lidt selvbetjening. Man skal selv op og bestille maden og tage sine drikkevarer med ned til bordet. Ligesom man selv skal hente maden, når den er færdig. Så det er en slags cafeteriastil, hvor vi har sparet serveringer og hvide duge væk for i stedet at kunne købe gode og spændende kvalitetsråvarer og lave nogle rigtig gode retter til lidt færre penge, fortæller Thomas Holme, der er én af de tre indehavere. Han fortsætter:

- Det er nemt, og det er praktisk, men vi forsøger selvfølgelig at skabe en dejlig atmosfære og en hyggelig stemning. Så det er et sted, hvor man kan få sin mad hurtigt og i god kvalitet.

Dermed falmer ideen om et billigt cafeteria. For hvor betjening og hvide duge er sparet væk, der er der til gengæld fuld smæk på råvarer og køkkenpersonale, så man bliver ikke snydt.

Forskelligartet menukort

I Victors Madhus har man nemlig valgt at satse på en lidt anderledes form for køkken, hvor gæsterne kan følge med i tilberedningen af deres mad. Køkkenet ligger helt åbent midt i det hele, og det gør det muligt at følge kokkenes mindste bevægelser.

- Det er et helt bevidst valg, at vi har et åbent køkken, og det stiller store krav til os og til køkkenet. Men det der er spændende ved det, det er, at man har mere nærhed med gæsterne og modtager mere feedback, fortæller Anemette Bühlmann, der er endnu en af stedets indehavere. Thomas Holme supplerer:

- Det giver også en god troværdighed, at gæsterne kan stå og se alt derude, og hvordan maden laves fra bunden.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
To af indehaverne, Anemette Bühlmann og Thomas Holme.

Der er mange forskellige typer madretter på stedets menukort, men en ting, man bemærker, er dagens tavleret, der skiltes med flere steder.

- Vi har vores tavleret, der skiftes ud hver uge, og som kan bestå af alt muligt. Vi har lige kørt med stegt flæsk, persillesovs og hvide kartofler. Det kan også være andre ting som for eksempel bøfsandwich, ribbenstegsburger og lignende. Det er ofte de gode klassiske danske retter. Det er altid populært, og det er lidt sjovt, for når man læser undersøgelser, så vil folk gerne have sund mad. Alligevel er det jo det gode danske mad med sovs og kartofler, som folk ofte efterspørger, fortæller Thomas Holme.

På menuen kan man desuden finde forskellige wokretter, brasserieretter, risotto, salater og smørrebrød, ligesom der også er lidt forskelligt til den søde tand, hvis lysten skulle komme efter hovedretten.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Hver uge finder man en ny tavleret, der ofte består af gode danske klassiskere og burgere.

Ikke meget konkurrence

Det har været en bevidst beslutning at placere Victors Madhus i netop Nørresundby, selvom der var nogle ting, der talte imod det. Især konkurrencesituationen. For modsat det man nok ville forvente, så er manglende konkurrence ikke kun en fordel.

- Der er ikke ret meget konkurrence herovre, når det kommer til restauranter. Det bekymrede os faktisk lidt i starten. For inde i Aalborgs midtby ligger der mange steder, og jo mere der er at komme efter, jo flere søger derind. Her i Nørresundby er der næsten kun os, fortæller Thomas Holme.

Fordelene overskyggede dog ulemperne, og derfor kunne madhuset for første gang åbne dørene i 2013.

- En af grundene til vi har valgt at ligge her er, at vi har Aalborgs bedste terrasse, og når der er sol, så er det helt fantastisk herovre. Nørresundby har jo solen hele dagen, siger Anemette Bühlmann.

Indtil videre har det kørt godt for Victors Madhus, og indehaverne tror på, at der kommer endnu mere gang i den, når byggerierne omkring dem er ved at være færdige, og folk flytter ind i deres nye boliger.

Kigger man længere ind i spåkuglen og ud i fremtiden, så er der store planer i vente for konceptet. Ejerne drømmer nemlig om at gøre Victors Madhus til en kæde, og derfor kan man godt se stedet i Nørresundby som den første pandekage i stakken. Det kræver lidt løbende justeringer, før det bliver perfekt.

- Vi har for eksempel justeret vores tavleretter undervejs. Vi prøver os også frem med menuer og børneretter. Overordnet set forsøger vi jo at lytte til vores gæster, og hvad det er, de gerne vil have, fortæller Anemette Bühlmann.

Indtil videre holder indehaverne detaljerne om kæden for sig selv. De vil dog gerne afsløre, at de tænker ud af Aalborg og en del længere ned i Jylland i fremtiden.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Victors Madhus har et åbent køkken, hvor man kan følge med i kokkenes arbejde.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...