Forening forhandler med atletikstadion om at rykke en del af festen derover

AALBORG: Karneval i Aalborg er en succes. En ganske massiv succes, når man ser på antallet af deltagere.

Med flere end 80.000 deltagere i paraden i år, slog folkefesten anno 2018 alle rekorder. Og alt tyder på, at festen bare bliver endnu større de kommende år.

- For os er det ikke noget mål i sig selv at blive større, men det gør vi, og det må vi forholde os til, siger formand for Aalborg Karneval Mette Bugge.

Hun har regnet sig frem til, at hvis karnevalet fortsætter med at vokse i samme takt, som det har gjort de seneste år, så vil det i 2022 være større end Roskilde Festival.

Udsigten til flere tusinde ekstra gæster presser nu Aalborg Karneval i sådan en grad, at foreningen er gået på jagt efter nye områder at holde festen på.

- Vi bliver nødt til at udvide, for vi kan ikke blive ved med at være i Kildeparken, fastslår Mette Bugge.

Katrine Schousboe
Hvis karneval fortsætter med at vokse i samme takt som nu, vil det i 2022 være større end Roskilde Festival. Arkivfoto: Andreas Falck

En meget lang proces

Derfor er Aalborg Karneval nu gået i dialog med Aalborg Atletik & Motion om at få lov til at flytte en del af festen over på atletikstadion.

Forhandlingerne er ifølge Mette Bugge fortsat på et indledende plan, hvor det skal undersøges om eksempelvis underlag kan holde til invasion af tusinder af glade karnevalsgæster. Men én ting er selve atletikstadion, noget andet de beredskabsplaner og problemer med trafikafvikling, der også følger med. Det sidste særligt, fordi det kan blive nødvendigt at etablere en gangbro over det meget trafikerede kryds Østre Alle/Kong Christians Alle/Hobrovej eller sågar helt at lukke krydset på karnevalsdagen.

- Det er en meget lang proces at få den slags til at ske, og vi har derfor også andre områder i spil, forklarer hun.

Selv om arbejdet med udvidelsen er i gang, så tvivler Mette Bugge på, det hele når at falde på plads til karneval 2019.

- Men på den anden side, så gik det rigtig hurtigt i år, da vi udvidede bag AKKC. Den proces klarede vi på få måneder, siger hun.

Udvidelsen med en ny elektronisk scene på p-pladsen bag kongres- og kulturcentret var i øvrigt så stor en succes ved årets fest, at den er kommet for at blive.

Katrine Schousboe
Aalborg Karneval 2018 satte deltagerrekord med 80.000 i paraden og dermed også rekordmange til festen i Kildeparken. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...