I weekenden afsluttes The Tall Ships Races med et kolossalt fyrværkerishow, som kan følges live på nordjyske.dk

AALBORG: Tre tons fyrværkeri. Fire kilometer kabler. Fem afskydningsanlæg.

Når The Tall Ships Races 2022 afsluttes lørdag aften, bliver det med pomp og pragt, krudt og kugler. Der venter nemlig publikum et kæmpemæssigt fyrværkerishow, som bliver Danmarks hidtil største.

Fyrværkeren er Gunnar Knudsen fra Højen & Magic Fyrværkeri - en af sit fags allermest erfarne - og han kan næsten ikke vente.

- Det er en helt vild fed og fantastisk opgave, der findes ikke superlativer nok, der kan beskrive den, siger han i en pressemeddelelse om det arbejde, der kulminerer lørdag aften, når showet skydes i gang.

Et arbejde, der har krævet blod, sved og tårer. Og masser af tid.

- Det er en lang proces at designe fyrværkeriet, og det tager mange 1000 timers arbejde. Først laver jeg nogle grove skitser, herefter bygger jeg mere og mere på. Det er vigtigt, at der ikke er "huller" i det, så der er mange detaljer, der skal være på plads, ligesom musikken skal spille sammen med det. Derudover skal der være tid til at ansøge hos beredskabet, ligesom trafikforhold og så videre skal på plads, fortæller han.

Julian Drud Sørensen
Fra Tall Ships Races i 2019. Arkivfoto: Hans Ravn"

20 mand på opgaven

Gunnar Knudsens arbejdsplads bliver Limfjordsbroen. Opsætningen begynder allerede lørdag morgen, hvor 20 mand arbejder efter en stram tidsplan for at gøre affyringen af showet perfekt.

Temaet i år er maritimt, så det passer til vandet og skibene. På broen opsættes blandt andet to kraner, så der kan fyres af i 40 meters højde. På den måde kan fyrværkeriet komme endnu højere op.

- Det bliver et brag af en fest. Der bliver noget for alle sanser, og vi har flere nye tiltag med, lyder det fra fyrværker Gunnar Knudsen, der hvert år komponerer fyrværkerishows i blandt andet Tivoli og Legoland.

Showet starter klokken 23.15. På grund af fyrværkeriet vil Limfjordsbroen være helt eller delvist afspærret i perioder lørdag aften.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...