Det er hans drengedrøm at åbne sin egen restaurant. Men det bliver uden vin og øl, for alkoholbevillingen trækker i langdrag

AALBORG: Peter Kjeldgaard er sådan en mand, hvor tingene går hurtigt. Der er ikke langt fra tanken om en monsterburger til et facebook-opslag med en halvandet kilo moppedrenge én fod lang.

Sådan var det også, da han sagde ja til at overtage lokalerne til sin nye restaurant Urt.

- Jatak, vi overtager snarest, lød det og åbningsdag 1. maj en måned senere. Men det høje tempo er ikke lige noget, der passer sagsbehandlingen af alkoholbevillingen hos Nordjyllands Politi. Her er sagsbehandlingstiden fire uger.

Men hvorfor skal det tage fire uger at ekspedere en alkoholbevilling, det undrer Peter Kjeldgaard sig over.

- Jeg har jo allerede en alkoholbevilling på den restaurant, jeg forpagter på Gjøl. Så hvordan kan det være, at jeg så skal vente fire uger på at få en alkoholbevilling, bare fordi jeg flytter kommune, spørger Peter Kjeldgaard, der på søndag åbner i Brandstrupsgade.

Jakob Kanne Bjerregaard
Parret Peter Kjeldgaard og Natazja Torp åbner ny restaurant i Aalborg sammen med Christian Kielgast. Foto: Bente Poder

Alkoholbevillingen har han stadig, og den har han fået gennem sin forpagtning af Gjøl Kro. Så der er ifølge Peter Kjeldgaard ikke noget formelt, der skulle bremse en hurtig proces med at få en tilsvarende i Aalborg.

- Jeg har jo været inde med alle papirerne, jeg har ingen skattegæld, så hvorfor skal det tage fire uger, spørger han undrende.

- Det er tåbeligt, det skal tage så lang tid. Jeg har masser af gæster og leverandører, der står klar med øl og vin. Det er virkelig irriterende, siger Peter Kjeldgaard.

Han må dog væbne sig med tålmodighed, for han er ikke den eneste, der har brug for en bevilling nu, kan man læse på bevillings- og tilladelseskontorets side:

"Vær opmærksom på, at vores sagsbehandlingstid varierer hen over året. Du bør eksempelvis forvente en længere svartid (op til 4 uger) forår og sommer, fordi vi her behandler mange ansøgninger om alkoholbevilling og ansøgninger til sommerens arrangementer – byfester, lejlighedstilladelser til udskænkning af alkohol, opsætning af hoppeborge, motionsløb og meget andet."

Det betyder, at der ganske vist åbnes på søndag , men gæsterne må nøjes med alkoholfri øl til smørrebrødet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...