Politiet mener, der er tale om fup og svindel

Nordjyllands Politi har i de seneste dage modtaget adskillige anmeldelser fra borgere, som har fået en ubehagelig e-mail. Det er efter politiets vurdering tale om svindel og humbug.

I mailen påstår en engelskrivende afsender, at man har været inde på en hjemmeside med erotisk indhold, og at afsenderen via borgerens webcam har optaget en video af borgeren, mens man besøgte hjemmesiden.

Afsenderen truer herefter med at offentliggøre eller dele videoen til borgerens kontaktpersoner, medmindre man indbetaler flere tusinde amerikanske dollars i Bitcoins.

Politikommissær Søren Jensen fra Nordjyllands Politi tilføjer, at nogle af disse mails ligeledes indeholder oplysninger om passwords - korrekte passwords, som enten er i brug eller tidligere har været anvendt af borgeren.

Politikommissæren siger:

- Det er Nordjyllands Politis opfattelse, at det drejer sig om udenlandske afsendere, som enten har fundet eller købt sig borgerens mailadresse og passwords på lækkede lister på internettet. Afsenderne har de sidste måneder sendt disse mails ud til tilfældige mailadresser i hele Danmark, i håb om at nogle bliver bange og betaler.

Nordjyllands Politi og NC 3 Nationalt Cybercrime Center har til dato ikke konstateret eller modtaget nogen anmeldelser om, at disse videoer rent faktisk eksisterer eller er blevet delt.

- Vi skønner derfor, at indholdet i mailen med største sandsynlighed svindel og humbug, fastslår politikommissær Søren Jensen.

Derfor anbefaler Nordjyllands Politi, at disse mails ignoreres og slettes.

Foruden at ignorere mailen, er det en god idé at opdatere dit antivirusprogram, benytte forskellige passwords til dine konti, ligesom det er klogt at skifte passwords ofte.

Hvis du alligevel mistænker nogen for rent faktisk at være i besiddelse af en sådan video af dig, skal du ikke efterkomme deres krav, ikke slette mailen - men du skal derimod kontakte politiet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...