Her på aalborg:nu har vi fået vores egen signaturcocktail - se hvordan du laver den

AALBORG: Vil du gerne servere den perfekte cocktail for dine gæster på årets sidste dag, så skal du læse videre her.

Her på aalborg:nu har vi nemlig fået vores helt egen af slagsen, og vi har valgt at give den navnet Red Dot. Cocktailen er nemlig lavet med udgangspunkt i den røde farve fra prikkerne i vores logo.

Bag opskriften står Aalborgs måske bedste bartender Claus Carstensen, der ejer den mexicanske gastropub El Mariachi sammen med sin kæreste. Claus Carstensen er en erfaren bartender og har blandt andet tre et halvt års uddannelse hertil bag sig. Derudover har han deltaget i et hav af konkurrencer, så han har helt styr på, hvordan en cocktail skal skrues sammen.

Red Dot er en cocktail og altså ikke en drink, og det betyder rent faktisk noget, hvis man spørger den erfarne bartender.

- Cocktails skal der lidt mere tanke og præcision bag end en drink, fortæller Claus Carstensen.

Pauline Vink
Det er Claus Carstensen, indehaver af El Mariachi, der har udviklet aalborg:nu-cocktailen. Foto: Lasse Sand

Red Dot er udarbejdet med tanke på, at den passer perfekt til nytårsaften, hvor der kan være behov for forandring efter de mange fede og kraftige smage, som juletiden bærer præg af.

- Klassisk set, lidt ligesom at øllene ændrer sig, så ændrer cocktailsene sig også i juletiden. De bliver lidt mere dybe, og man bruger mørk spiritus med krydderi, siger han.

- Efter jul skal man lidt væk fra det tunge indtryk. Der vil man gerne have noget, der er lidt mere frisk og er lavet på en lysere sprit, fortsætter Claus Carstensen.

Og det er lige præcis sådan, Red Dot er sat sammen. Den er lavet på gin og med en frisk syrlig smag af citron og jordbær i perfekt balance. Den er velegnet både som velkomstdrik eller som et festligt indslag i løbet af aftenen, hvor du skruer helt op for pynten på glasset. Da cocktailen består af lige dele af hver ingrediens, er den nemlig perfekt som punch, da du nemt kan gange den op og servere den i en bowle med eller uden pyntede glas.

Pauline Vink
Cocktailen har navn efter de røde prikker i vores logo. Foto: Lasse Sand

Sådan laver du Red Dot:

Ingredienser

Pynt:

1 økologisk citron

Sukker

Spiseligt glimmer

Cocktail:

2 cl Beefeater Gin

2 cl Strega Limoncello

2 cl Monin jordbærsirup

2 cl friskpresset citronsaft

3-4 isterninger

Sådan gør du:

1. Fugt kanten af glasset med en skive citron. Bland sukker og spiseligt glimmer på en tallerken og drej glasset rundt indtil hele kanten er dækket med den flotte blanding.

2. Skær en stribe af skrællen på langs af citronen med en kartoffelskræller. Klip den i en firkant med en zig-zag-saks og skær en centimeter i midten af citronstykket, sådan at det kan sidde fast på kanten af glasset. Fastgør citronstykket med en cocktailpind, en paraply eller lignende.

3. Bland alle ingredienserne til cocktailen i en shaker og ryst i et par sekunder og hæld i dit pyntede glas.

Voilá!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...