Sommeren over kan du høre musik i Fjordbyen hos Peter Lund Mørkbak og hans kæreste Lene

AALBORG: Du husker muligvis coronatiden som lang og trættende, men det trælse til trods, så har den også givet grobund for nytænkning og kreative ideer.

En af de absolut bedre står Peter Lund Mørkbak og hans kæreste Lene Nørris for. De skabte sidste sommer en koncertrække på deres terrasse i Fjordbyen - en ide, som nu er blevet en gratis tilbagevendende begivenhed for alle, der har lyst.

Katrine Schousboe
Allerede i maj var der snigpremiere på årets koncerter, da en messingkvartet fra Aalborg Symfoniorkester kom forbi det karakteristiske hus. Privatfoto

- Det betyder virkelig meget for os, må jeg sige, lyder det fra en berørt Peter Lund Mørkbak.

Det var netop i forbindelse med nedlukningerne, at parret kom til at tale om, hvordan de kunne skabe noget og samtidig gøre noget for andre. Som en sjov ide dukkede tanken om en koncertrække ved Peters bolig i Fjordbyen, Musikkens bette Hus, op, og hurtigt blev det til en realitet.

- Så kom jeg nok til at drille Musikkens Hus lidt ved så at kontakte dem og sige, hvad jeg havde gang i. I hvert fald kom Lasse (Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus, red.) forbi til en af koncerterne og holdt en tale, hvor han roste vores ide, forklarer Peter Lund Mørkbak.

Men endnu bedre gav direktøren løfte om, at Musikkens Hus fremover vil sponsorere fire koncerter hver sæson i det karakteristiske "musikhus" i Fjordbyen.

- Det betyder vildt meget for os, for det her er et non-profit-projekt, som i bund og grund koster mig penge hver eneste gang. Men det er noget, jeg meget gerne gør, fordi jeg mener, at alle har ret til kunst og kultur, også selv om man måske ikke har råd til at købe en billet til et af de etablerede huse. Og med opbakningen betyder det, at vi nu kan arbejde videre også de kommende år, siger han.

På terrassen

Allerede i morgen, lørdag 18. juni, kan du derfor helt kvit og frit komme til koncert med Hjalte Ross, som de seneste år har høstet både priser og rigtig gode anmeldelser for sine album.

Og også de kommende uger er der koncerter med upcoming navne.

Arrangementerne foregår på en scene på terrassen udenfor Peters hjem, som er det letgenkendelige hus med instrumenter udenpå også kaldet Musikkens bette Hus. Han kalder selv koncerterne meget nede på jorden. Hvis man vil sidde ned, er det en god ide at tage sin egen stol med, man kan også tage en øl med eller købe en på Kulturen, der ligger lige overfor.

- Det, der rørte og måske også overraskede mig mest sidste år, var, at jeg kunne se i gæstebogen, at hovedparten kom til koncerterne for den kunstneriske del. Det, synes jeg, er fantastisk, siger Peter Lund Mørkbak og tilføjer, at koncertrækken sidste år peakede med op mod 300 gæster.

Katrine Schousboe
Peter Lund Mørkbak og Lene Nørris mødte hinanden under corona - og ikke mange måneder efter havde de sat gang i en ide om at lave gratis koncerter i Fjordbyen. Privatfoto

Dem kan du opleve de kommende uger:

18. juni - Hjalte Ross - support Mads Høgsted. Koncerten begynder kl. 16

25. juni - Enilora

26. juni - Vilma

13. august - "Opera på altanen" - Sound'n'steel

3. september - Maaneland

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...