Livet her

Pilfingrene får lov til at borde et ægte krigsskib

Aalborg Havn får besøg af minerydningsfartøjer fra Holland og England

19. februar 2018 kl. 10:18

AALBORG: Drengerøve, pilfingre og krigsskibe.

Mon ikke der er mange, der har det sådan, at man lige synker spyttet en ekstra gang i lutter spænding, når man går op ad lejderen til et vaskeægte krigsskib.

For mange er det en drengedrøm - der måske aldrig går i opfyldelse - at komme om bord på ét af søværnets skibe og se det nærmere efter i sømmene, og for andre igen er det "blot" en arbejdsplads som så mange andre ude i samfundet.

Og dog.

For hvis man er en ægte drengerøv m/k, så har alle mulige slags våben og øvrigt krigsmateriel en nærmest magisk tiltrækningskraft på alle, der har en lille kriger i blodet.

NATO bestemmer

Pilfingre og alle andre interesserede kan derfor glæde sig til, at Aalborg Havn får besøg af to krigsskibe fra og med fredag den 23. februar til og med mandag den 26. februar, og den gode nyhed er, at der er givet grønt lys for publikum til at borde de to skibe.

Det drejer sig om to minerydningsfartøjer - nemlig "Mercuur" fra Holland og "Cattistock" fra England.

Orlogskaptajn Jens Krüth, Flådestation Frederikshavn, siger til aalborg:nu, at de to krigsskibe er en del af NATO’s stående minerydningsstyrke 1.

- Skibene bliver dirigeret derhen, hvor NATO ønsker, at de skal være, og her indgår Aalborg Havn i planlægningen.

- Det er således meget almindeligt, at forskellige krigsskibe aflægger rutinebesøg i NATO’s medlemslande, oplyser Jens Krüth og tilføjer, at man også meget passende kan betegne besøget i Aalborg som en høflighedsvisit.

Et oplagt udflugtsmål

Besætningerne på de to skibe vil gerne vise deres skibe og materiel frem for publikum, så derfor er der arrangeret åbent hus på både "Mercuur" og "Cattistock" lørdag den 24. februar og søndag den 25. februar.

Begge dage er det i tidsrummet fra klokken 13.00 til 16.00, og skibene ligger ved kaj ud for Aalborghus Slot.

Det er ikke hverdagskost, at havnen får besøg af to udenlandske minerydningsfartøjer på samme tid, og set i lyset af, at det er den nok så berømte uge 8. og dermed skolernes vinterferie, så er krigsskibene vel et helt oplagt udflugtsmål for både store og små.

Annonceret indhold

Nyeste