Landets første indviet i Vestbyen

AALBORG: - Vi vil gerne, at Aalborg Kommune skal udvikle sig til en af landets førende cykel-kommuner, og det gælder om at lave attraktive tilbud, som inspirerer flere til at cykle. Vi vil meget gerne vise, at vi vil cyklisterne.

Sådan lød det blandt andet fra rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), ved torsdagens åbningsevent på Danmarks første Pit Stop for cyklister.

Det spritnye mødested er opført i Aalborg Cykelbys grønne logofarve ved Vestbyens Station på Kastetvej.

Her kan man få luft i dækket, møde en ven under uret, oplade sin el-cykel eller mobiltelefon, lave småreparationer og tjekke cykelmuligheder i Aalborg. Man kan også bare nyde en plads i solen eller søge ly for regnen. Servicestationen er nemlig overdækket.

- Ambitionen har været at skabe et cykelservicetilbud, der er meget mere end cykelservice. Det skal være et mødested og cyklisternes "rasteplads", lyder det fra projektleder for Aalborg Cykelby, Brian Høj fra Aalborg Kommune.

Blandt de fremmødte til åbningseventen var Mike White fra Cyklistforbundets Aalborg-afdeling, og han var forståeligt nok godt tilfreds med det nye Pit Stop for cyklister.

- Det er et godt og positivt tiltag, og jeg er begejstret for alle de tiltag, der tilgodeser cyklisterne. Aalborg Kommune har store ambitioner, når det gælder om at skabe de bedste forhold for cyklisterne, og det er også dejligt med en rådmand, der ser med positive øjne på cyklisme, siger Mike White.

Efter rådmandens åbningstale underholdt LUCK Aalborg med et show på et-hjulede cykler, og de fremmødte kunne desuden nyde gratis kaffe, frugt og vand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...