Du kan både sejle, dykke, svømme, padle, hoppe og meget mere, når Waater for første gang byder velkommen til sjov på vandet i august

AALBORG: Til august kommer vandet omkring byen for alvor til at skvulpe, når Aalborgs første vandfestival Waater folder sig ud i havnen. Nichlas Tougaard er manden bag ideen, og han har nu fået et samarbejde med blandt andre Cable Park, Surf og Ski, Handelsbanken og A. Enggaard op at køre. Det har muliggjort den store event ved Østre Havn, der holdes 18. og 19. august som en del af Aalborg Festivals.

Stort, vildt og sjovt

Nichlas Tougaard er til daglig partner og kreativ direktør i reklamebureauet "Det nye sort", og han kigger hver dag udover vandet fra sit kontor. Det fik ham til at undre sig over, hvorfor man ikke aktiverer havnebassinet noget mere og bruger det til aktiviteter.

- Jeg har selv dyrket vandsport, siden jeg var helt lille, og det kombineret med, jeg sidder nede ved vandet til dagligt, fik mig til at tænke over, hvorfor vi ikke benytter det noget mere. Derfor begyndte vi at brainstorme på, hvordan vi kan introducere aalborgenserne for vandsport og få aktiveret vandet, fortæller han.

Med det var projektet søsat, og siden har det hurtigt taget fart.

- Det startede jo bare med, at jeg synes, det kunne være sjovt at lave lidt aktivitet nede foran kontoret, men det greb hurtigt om sig. Heldigvis er der rigtig mange, der bakker op omkring det, så nu skal det bare være så stort, vildt og sjovt som muligt, siger Nichlas Tougaard og fortsætter:

Vi har fået sponsorer med på det, og på den måde har vi også fået råd til at afholde det. Målsætningen er, at det skal være en fast del af Aalborg Festivals i fremtiden.

Vilde aktiviteter

Det er blandt andre Cable Park, Surf og Ski, Handelsbanken samt A. Enggaard, der er gået med i projektet, og de mange sponsorer betyder, at der kommer et stort udvalg af vandaktiviteter i alle afskygninger til Waater.

- Vi har allerede rigtig mange fede ting, man kan prøve og størstedelen af dem, er gratis. Det vigtigste for os er, at sprede en masse glæde, og at der er noget sjovt for alle aldre. Derfor er vi løbende ved at skaffe endnu flere ting, fortæller Nichlas Tougaard.

Indtil videre kan du glæde dig til det, som arrangørerne forventer, er Danmarks største vandpude, der måler ti gange fire meter. Den fungerer som en katapult, hvor personen der ligger derpå kan blive skudt op til otte meter op i luften. Du kan også se frem til at dykke i en cylinderformet tank med 8.000 liter vand, en flydende badmintonbane, sup boards, kajakker, kanoer, windsurfing, en kæmpe vandkamp og højhastighedsbåde, der kan sejle med op til 100 kilometer i timen. Derudover er Cable Park gratis under hele festivalen.

- Det bliver en blanding af aktiviteter og underholdning, så man kan selv lege med vand og se frem til shows med professionelle i løbet af weekenden, siger han og fortsætter:

- Da jeg selv arbejder med markedsføring til daglig, så har jeg også åbnet op for, at virksomhederne kan bruge det som en anderledes måde at eksponere sig på, blandt andet ved at bruge vandfestivalens aktiviteter som et medarbejderarrangement.

De våde festligheder starter begge dage klokken 10 og slutter igen klokken 18.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...