Som kompensation for generne i forbindelse med Banedanmarks sporarbejde mellem Brønderslev og Langå tilbyder NT og DSB pendlerne, at de kan få tilbagebetalt 30 dage af perioden på deres pendlerkort. Arkivfoto: Peter Broen
Livet her

Plaster på såret: Kør gratis med tog og togbus i en måned

DBS og NT vil kompensere pendlere for de gener, de får af Banedanmarks sporarbejde mellem Brønderslev og Langå

30. april 2020 kl. 12:04

AALBORG: DSB og NT er klar med et ekstraordinært tilbud til pendlerne. Som et plaster på såret ovenpå Banedanmarks sporarbejde mellem Brønderslev og Langå vil de give pendlerne mulighed for at få tilbagebetalt 30 dage af perioden på deres pendlerkort.

Forudsætningen er, at pendlerne har købt et pendlerkort i mindst 59 dage i perioden fra 1. maj til og med 20. september.

Håbet er, at det får flere pendlere til at fortsætte med at rejse med tog og bus både under og efter sporarbejdet, oplyser NT og DSB i en pressemeddlelse.

- I forbindelse med at Banedanmark igangsætter omfattende sporarbejde, ved vi, at mange pendlere bliver berørt i en længere periode. Da både NT og DSB kører på strækningen, var det oplagt at indgå i et

samarbejde med DSB om kompensation til pendlerne. DSB har erfaring med et lignende tiltag i forbindelse med et stort sporarbejde på Sjælland, og deres gode erfaringer derfra overfører vi i samarbejde til

Nordjylland, siger Mette Henriksen, chef for kunder og salg hos NT.

Hos DSB gør informationschef Tony Bispeskov opmærksom på, at Banedanmarks sporarbejde er opdelt i flere faser, og at det varierer hvor og hvornår, togene er erstattet af togbusser. Han opfordrer kunderne til at planlægge deres rejse på Rejseplanen og understreger samtidig, at kunderne kan være trygge ved, at NT og DSB har taget deres forholdsregler under coronakrisen.

- Vores fokus i sporarbejdsperioden er at sikre gode togbus-løsninger, som også tager højde for sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand. Derfor vil togbusserne højst være halvt fyldte, som det

også er tilfældet i togene. Desuden vil vi gerne komme kunderne i møde med et godt tilbud, som giver muligheden for, at du kan rejse i to måneder for én måneds pris, siger han.

Sådan fungerer det

Pendlertilbuddet lanceres under navnet TakPendler, og kan benyttes, hvis man har et gyldigt DSB Pendlerkort, Rejsekort Pendler, Rejsekort med Pendler Kombi eller Ungdomskort til minimum 59 dage.

Desuden skal man pendle i minimum 3 zoner på strækningen mellem Langå og Brønderslev i perioden fra 1. maj til og med 20. september.

Tilbuddet gælder både kunder, der rejser på Standard og DSB 1. Kunderne kan søge om tilbagebetalingen og læse betingelserne på dsb.dk/takpendler.

Kunder, der ønsker at læse mere om selve sporarbejdet, kan besøge dsb.dk/Nordjylland og Banedanmarks hjemmeside bane.dk

Annonceret indhold

Nyeste