Foto: Marin Damgård
Det sker

Politiet undersøger to anmeldelser om overgreb under karneval

Der er stadig meget få anmeldelser og anholdte under karnevallet - men to sager om sædelighedsforbrydelser ødelægger det samlede billede

28. maj 2022 kl. 15:06
Opdateret kl. 17:58

AALBORG: Hele dagen har politiet meldt om et yderst roligt karneval med meget få anmeldelser og kun en anholdelse, men efter flere timers fest og farver, er politiet nu begyndt at have mere at se til.

Især to alvorlige anmeldelser ødelægger det samlede billede.

- Vi har fået to anmeldelser om sædelighedsforbrydelser, som vores efterforskere er ved at undersøge, oplyser vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Den ene anmeldelse om seksuelle overgreb skulle være sket i en opgang på Vesterbro, mens den anden skulle være sket omkring Hotel Hvide Hus.

Stadig få anholdte

Status klokken 17.30 var, at yderligere to personer er også blevet anholdt, så det samlede tal er oppe på blot tre anholdelser. De to personer blev anholdt efter at have overfaldt politiet i Kildeparken.

Derudover er politiet også ved at undersøge nogle voldsepisoder i øjeblikket.

- Vi begynder at kunne mærke, at folk er blevet fulde og lunten måske er kortere. Vi får flere ting ind, som vi skal håndtere, siger Anders Uhrskov.

Selvom det samlede billede har fået ridser de seneste timer, så er det fortsat politiet vurdering, at karnevalet generelt set er forløbet roligt.

- Samlet set så har vi stadig et forholdsvist roligt karneval, men det er klart, at anmeldelserne om sædelighedsforbrydelser ødelægger noget af billedet, siger Anders Uhrskov.

- Der er rigtig mange med i år

Politiet havde på forhånd spået, at der kunne komme ekstra mange deltagere i år, fordi karnevalet har ligget stille i to år under coronasituationen.

Og det ser umiddelbart ud til at holde stik.

- Der er rigtig, rigtig mange med i år, og vi forventer, at det bliver sent, inden de sidste deltagere når ind i Kildeparken, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Indtil alle er i mål har politiet en klar opfordring:

- Vi ser stadig folk, der kravler op på ting. Og det kan vi kun fraråde på det kraftigste, siger Anders Uhrskov.

Nordjyllands Politi er massivt til stede under karnevallet og opfordrer til, at deltagere og tilskuere følger politiets anvisninger. Der vil være dialogbetjente i gule veste, og betjente i deres sædvanlige politiuniform, på motorcykler og på almindelige cykler.

Derudover bliver hele optoget overvåget både fra luften og fra midlertidige kameraer på ruterne.

Annonceret indhold

Nyeste