Stort opbud af politifolk i Aalborg-bydel onsdag morgen

AALBORG: En større gruppe politifolk fra Nordjyllands Politi mødte onsdag morgen op på Kastanievej i Aalborg-bydelen Hasseris.

En stor del af vejen blev spærret af.

Politiet har rekvireret assistance fra Forsvaret, oplyser leder af efterforskningen, politikommissær Lene Madsen i en pressemeddelelse.

Politiet har mistanke om, at gamle våben er gravet ned i haven.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt give detaljer om den konkrete sag, da vi har en igangværende efterforskning, som vi skal tage hensyn til og beskytte, siger Lene Madsen.

- Ingen grund til bekymring

Hun understreger, at beboerne på adressen ikke har nogen forbindelse til sagen.

Politiet forventer, at undersøgelserne på stedet vil vare resten af onsdag samt torsdag. Beboere i området har ingen grund til bekymring, understreger Lene Madsen.

Peter Witten og Henrik Strømgaard og Henrik Bo
Politiet fik assistance fra Forsvaret. Foto: Henrik Bo

Beboere i kvarteret fortæller til Nordjyske, at politiet allerede mandag mødte op på adressen på Kastanievej. Flere politibiler samt politihunde blev set på stedet.

Men tidlig onsdag kom så det helt store ryk-ind med adskillige politibiler og mandskab fra Forsvaret. Det ser dog ikke ud til at være bomberyddere.

Rygter om nedgravede tyvekoster

En lokal beboer, som ikke ønsker sit navn frem, siger, at familien i huset tidlig onsdag morgen fik besked fra politiet om, at hele baghaven nu skal graves op.

Hvad det præcist er, politi og mandskab fra Forsvaret graver efter, er ikke oplyst - ud over, at det kan være "gamle våben".

Rygter blandt i hvert fald nogle lokale borgere går på, at der måske også kan være nedgravede tyvekoster fra et tidligere kup mod en lokal urmagerbutik. Men politiet vil ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt.

Peter Witten og Henrik Strømgaard og Henrik Bo
Foto: Henrik Bo

FAKTA

Politiets pressemeddelelse

Allerede mandag var Nordjyllands Politi på den adresse på Kastanievej i Aalborg, hvor de onsdag morgen gik i gang med at grave i haven. Politiet er fortsat tilbageholdende med oplysninger i sagen, men udsendte onsdag morgen denne pressemeddeles:

"Nordjyllands Politi har i dag, d. 28. april 2021, rekvireret assistance fra Forsvaret i forbindelse med støtte til en konkret efterforskning. Derfor vil borgere omkring en adresse i Hasseris i Aalborg, hvor politiet og Forsvarets personel arbejder, se en hel del aktivitet. Der er ingen grund til bekymring. Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lene Madsen.

Nordjyllands Politi har mistanke til, at der på adressen ligger nedgravede effekter med tilknytning til en efterforskningssag, hvorfor man i øjeblikket er i færd med at undersøge forholdet nærmere på ejendommen – et arbejde, som Forsvaret bistår med. Forventeligt kommer man til at være i gang på og omkring adressen resten af i dag, onsdag, og i hvert fald i morgen med.

”Vi kan ikke på nuværende tidspunkt give detaljer om den konkrete sag, da vi har en igangværende efterforskning, som vi skal tage hensyn til og beskytte,” forklarer politikommissær Lene Madsen, der i samme åndedrag understreger, at beboerne på adressen, hvor der arbejdes, ingen forbindelse overhovedet har til selve sagen.

Politikommissæren kan dog oplyse, at politiet formoder, at det er gamle våben, som kan være nedgravet på ejendommen. ”Og det skal spor skal vi selvfølgelig have undersøgt til bunds, så borgerne i området har ingen grund til bekymring,” siger Lene Madsen. Nordjyllands Politi har, af hensyn til efterforskningen, ingen yderligere kommentarer."

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...