Der er nu sat overvågningskameraer op på Humlebakken i Aalborg Øst, der skal afsløre eventuelle stenkastere

AALBORG: Overvågningskameraer skal nu være med til at forhindre, at skrupelløse personer fra f.eks. en motorvejsbro kaster sten eller andre livsfarlige genstande ned på bilister, der kører på de nordjyske motorveje i Aalborg-området.

Nordjyllands Politi har i lighed med andre politikredse landet over opsat et vist antal overvågningskameraer - på landsplan er der tale om 30 specielt udvalgte motorvejsbroer med overvågningskameraer i alt - og man håber, at det er en præventiv og afskrækkende foranstaltning, der kan sætte en omgående og effektiv stopper for dette uvæsen.

Bilister, der kører over motorvejsbroen på Humlebakken i Aalborg Øst, har således i denne tid kunnet følge med i opsætningen af en ret så markant og iøjnefaldende rød mast med et par kameraer monteret i toppen.

Skjulte kameraer

Vicepolitiinspektør Henrik Skals, der er leder af vagtcentral-afdelingen hos Nordjyllands Politi i Aalborg, siger til aalborg:nu, at overvågningskameraerne er sat i drift.

- Der er opsat både synlige og ikke synlige overvågningskameraer rundt omkring, men vi vil af gode grunde ikke oplyse noget om hverken antal eller på hvilke lokaliteter, de befinder sig.

- Overvågningskameraerne skulle gerne være med til at afholde nogen fra overhovedet at tænke på at smide noget ned på bilisterne, pointerer Henrik Skals og tilføjer, at hvis det alligevel skulle ske, så har man en videooptagelse af de eventuelle stenkastere, og at man på den måde får et dokumentationsmateriale til at kunne identificere og retsforfølge gerningsmændene.

Dødelig udgang

Baggrunden for opsætningen af overvågningskameraerne er en dybt tragisk stenkastersag på Fyn med dødelig udgang, der i august 2016 gik ud over en tysk familie, der var på vej hjem fra en familieferie i Sverige.

Ukendte gerningsmænd kastede således en 9,5 kilo tung betonflise ned fra en motorvejsbro på Fyn, og stenen ramte bilen med en fatal udgang til følge.

En 33-årig tysk mor blev dræbt på stedet, mens hendes 36-årige mand blev livsvarigt skadet og invalideret.

Derimod slap deres femårige søn fra det brutale overgreb med mindre skrammer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...