Tre enorme kuber skal de kommende uger fortælle om arkæologiske fund

AALBORG: Tre kæmpe kasser bliver de kommende uge sat op rundt omkring i Aalborg. Kuberne, som er på 2,4 x 2,4 x 2,4 meter, skal hver især fortælle om nogle af de arkæologiske fund, der er gjort netop der, hvor de står - og sætte fundene i en historisk kontekst.

Kasserne bliver placeret i Algade og Bredegade, hvor Aalborg opstod for mere end 1200 år siden.

Det er Nordjyllands Historiske Museum, der står bag udstillingen, som åbner lørdag 17. august. Og netop på åbningsdagen kan man opleve ægte vikingestemning på pladsen øst for Budolfi, hvor en af kuberne kommer til at stå.

Her kan man blandt andet se en viking, der slår mønter, for netop ved kirken har man ved tidligere udgravninger fundet rester af en møntsmedje fra midten af 1000-tallet.

Fund viser også, at der har været smykkefremstilling, og derfor kan man også denne lørdag opleve bronzestøber Ken Ravn lave smykker af bronze.

I de tre kuber kan man læse om nogle af de arkæologiske fund, der er gjort, netop hvor kasserne står. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

En anden kube er placeret i Algade ved Sallings indgang. Her kan man opleve, hvordan byen engang har været et trafikalt knudepunkt i vikingetiden, hvor skibe fra nær og fjern har brugt Aalborg som havn.

Den tredje og sidste af pop op-udstillingens kuber står i enden af Algade ved Bredegade Torv. Den fortæller om tro og religion i byen i 1000-tallet, hvor vikingetidens asatro forsvinder til fordel for kristendommen.

Som en del af udstillingerne bliver der oven på kuberne præsenteret tre nye kunstværker, som fortolker byens historie på en ny og moderne måde.

De tre kuber kan opleves fra lørdag 17. august til og med 15. september.

Man kan opleve bronzestøber Ken Ravn, når udstillingerne åbner 17. august. Foto: Nordjyllands Historiske Museum
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...