Aalborg Bibliotekerne har rigtig mange ting på hylderne, men nogle ting er så populære, du skal have reserveret dem i en rum tid, før du får dem i hænderne. Arkivfoto: Jeppe Holm Andreasen
Livet her

Populær bog helt i top: Her er bibliotekernes ti mest reserverede bøger

Særligt én bog er lige nu så efterspurgt, at biblioteket har måtte bestille over 30 ekstra eksemplarer hjem

15. juli 2022 kl. 11:52

AALBORG: Selvom der er mange ting på hylderne på byens biblioteker, er det ikke altid, de lige her dén bog hjemme, som du er på jagt efter. Heldigvis har biblioteket et reservationssystem, så det en skønne dag kan blive din tur, når andre er færdige med at nyde bogen.

Men nogle bøger, film eller spil er bare så populære, du kan risikere at måtte vente.

Hos Aalborg Bibliotekerne er de fuldt ud bevidste om, hvilke materialer der er mest populære.

- Jeg har nogle dygtige kolleger, der sidder og kigger på trends og tendenser, og vi snakker også sammen på tværs af bibliotekerne om, hvad der er på vej, og hvad vi forventer, fortæller Allan Skovmose Johansen, der er koordinator for PR og kommunikation hos Aalborg Bibliotekerne.

Nordjyske har spurgt biblioteket ind til de ti mest reserverede materialer, og på alle ti top-pladser finder man skønlitteratur. Men især én bog er helt i top, ”Mord på kostskolen” af Lucinda Riley.

Nordirske Lucinda Riley, der døde sidste sommer, er forfatteren bag bogserien ”De syv søstre”. Og når hun har udgivet en ny bog, ligger den i top på både reservationer og søgninger på bibliotekets hjemmeside, forklarer Allan Skovmose Johansen.

”Mord på kostskolen” er den absolut mest reserverede bog hos Aalborg Bibliotekerne. Den store interesse har gjort, biblioteket har bestilt flere eksemplarer hjem. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Selvom ”Mord på kostskolen” har et reservationstal på over 400, og boglån normalt varer en måned, skal de nyeste i køen trods alt ikke vente 25 år på, det bliver deres tur.

Efter den enorme efterspørgsel har biblioteket bestilt 35 yderligere eksemplarer af bogen. I alt råder Aalborg Bibliotekerne derfor over 60 eksemplarer af den populære bog.

Biblioteket holder nemlig øje med efterspørgslen på materialerne, og køber flere ind, hvis det er nødvendigt.

Selvom man ikke kan få lige dén bog med hjem, man drømte om nu og her, har biblioteket ofte alternativer, der ligner. Biblioteket har derfor på sin hjemmeside lavet forslag til andre materialer, der minder om det, man har søgt på, enten genre- eller stilmæssigt.

- Anbefalinger kan man både få online, og man kan også komme ind og snakke med en af mine kolleger, fortæller Allan Skovmose Johansen.

Annonceret indhold

Nyeste