Par har opsagt deres jobs i Aalborg for at overtage Café Bedste i Nibe

AALBORG: Mange kan lige nu læne sig tilbage og nyde en tiltrængt sommerferie. Det kombineret med eksemplarisk dansk sommervejr gør det oplagt at tage på tur for at opleve vand, smuk natur og ikke mindst en bid mad. aalborg:nu har besøgt Café Bedste i Nibe, hvor Malene og Jacob Julin netop har overtaget roret fra de tidligere ejere.

Perfekt timing

Midt på torvet i Nibe finder man Café Bedste, der er kendt for at være "tem’lig hjemlig". Et slogan der dækker over et uformelt madkoncept i hyggelige omgivelser, og selvom stedet nu får nye ejere, så vil stilen fortsætte. Dermed vil du også i fremtiden kunne sætte dig ved bordene i det hjemligt indrettede lokale med pastelfarver, blomstret tapet og antikke sofaer midt i Nibe og nyde en af de mange caféretter på menukortet. Der vil dog også ske lidt ændringer efter ejerskiftet.

- De tidligere ejere, Maibritt og Lars, har virkelig ramt ned i noget, som Nibe manglede. Så vi vil gerne køre stedet videre, men vi vil også gerne udvikle det og sætte vores eget præg på det, fortæller Malene Julin.

Camilla Gammelgaard og Kurt Bering
Den 25. august holder parret åbningsreception og fejrer cafeens nye navn.

Hun er egentlig uddannet i boghandlerbranchen og har senest arbejdet som lægesekretær på sygehuset. Jacob Julin er modsat udlært kok på Rold Stor Kro ved Rebild, og han har arbejdet med mad siden. Tilfælles har de dog længe haft drømmen om at blive selvstændige. Det har bare aldrig passet på grund af rejser og deres fire fælles børn. Så timingen med Café Bedste har været helt perfekt.

- Vi fik det tilbudt, og det passer med, at børnene er ved at være store, og det har altid været en drøm, der har ligget omme bagved. Der har bare ikke rigtig været nogen muligheder, og tiden har ikke rigtig været til det, men det er den nu, fortæller Jacob Julin.

De ser deres forskellige baggrunde som et plus i arbejdet med Café Bedste, hvor Malene Julins erfaring fra servicefaget vil komme gæsterne til gode ved bordene, og Jacob Julins evner som kok vil pryde tallerknerne. De pointerer dog, at de deler ansvaret.

Camilla Gammelgaard og Kurt Bering
De nye ejere er glade for konceptet, men vil henad vejen sætte deres eget præg på cafeen.

Folk er glade

De er også enige om, at det var stor beslutning, da de skrev under på overtagelsen af caféen i Nibe. Heldigvis har de ikke fortrudt det et sekund.

- Det bedste er, at vi bliver herrer i eget hus. Man kan udleve sine tanker og idéer, og så elsker jeg at lave mad til folk og gøre dem glade. Det er meget givende, siger Jacob Julin. Malene Julin supplerer:

- Folk har taget så godt imod os. Vi har aldrig været selvstændige før, så det kilder da lidt i maven, og man tænker over, om det nu er det rigtige, man har gjort. Det er jo en stor ændring i vores liv, men vi har fået så mange positive tilkendegivelser fra folk, at det føltes helt rigtigt.

En af grundene til det er måske netop, at parret vil køre den populære café i hjertet af Nibe videre med ganske få ændringer. For eksempel vil de skære en smule ned på det store menukort uden at fjerne gæsternes favoritter, der dækker over retter som burgere, bøfsandwich og stjerneskud. Ændringen vil give plads til noget, som især Lars, brænder for.

- Caféstemningen og cafémaden, som de tidligere ejere har kørt med, tiltaler os meget. Når det er sagt, så kan vi også godt tænke os at lege lidt med nogle andre ting. Vores tanke er, at vi vil bruge de kridttavler, der hænger ude foran og servere specialretter i perioder på dage eller uger. På den måde kommer der også lidt nyt hele tiden, siger Jacob Julin.

Generelt forventer parret, at der i fremtiden vil være endnu flere hjemmelavede lækkerier til de sultne gæster i Nibe, der tæller en meget bredere skare end nibenitterne.

- Der er stort set travlt hele året rundt. Om sommeren, når de lokale er ude at rejse, så er her mange turister. For eksempel er der mange, som sejler hertil. Oplandet er også stort, og der kommer rigtig mange fra blandt andet Aalborg og Aars, fortæller Malene Julin.

Camilla Gammelgaard og Kurt Bering
Der er både caferetter og lækre drikkevarer på menukortet.

Nyt navn

Det nyudklækkede café-par er begge opvokset i Nibe, og selvom de har været væk fra byen i nogle år i forbindelse med Jacobs arbejde, så er de stadig 100 procent nibenitter og tøver ikke med at pege på ting, som man skal opleve, når man besøger området. For turen kan nemt blive til en heldagsoplevelse.

- Man skal komme til Nibe og gå en tur i Skalsskoven. Vi har en virkelig smuk natur, og det er et godt sted. Ellers kan man gå ned langs med fjorden og måske svinge forbi Guf og Kugler efter en is eller kigge på kunstværker af den lokale kunstner, Thorvald Odgaard, som står rundt omkring, fortæller Malene Julin.

De nyere ejere havde første dag på jobbet 15. juli, og det gik ikke stille for sig. Lige landet fra en ferie i Frankrig skulle de nemlig tage imod rigtig mange gæster, der var mødt op for at sige tillykke og spise VM-burgere.

- Vi fik vores ilddåb, og det var helt fantastisk. Vi er så heldige at have et dygtigt personale, og så har de tidligere ejere sagt ja til at oplære os i de første 14 dage. Det er helt sikkert en god opstart, siger Malene Julin.

De nye ejere byder til åbningsreception 25. august, hvor stedets nye navn og logo også skal fejres. For et af de personlige fingeraftryk fra parret kommer til syne i navnet, der ændres til Julins Café Bedste i fremtiden.

Camilla Gammelgaard og Kurt Bering
Stilen på Café Bedste i Nibe er ganske særlig.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...