Lokale og turister fra nær og fjern finder vej til Sigrids kiosk i varmen

AALBORG: Det er ikke bare, fordi ruten går ad en grusvej, at man må til at køre i et lavere gear. I disse varme dage slentrer folk nemlig langs vejen her på Egholm, unge som ældre - og gerne med et barn eller to i hånden.

Lise Sastakauskas Østergaard
Vejboden er bygget af gamle materialer fra Egholm. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

Mange af dem finder vej til Sigrid Ringströms populære vejbod, Ø-kiosken, og det mærker hun nu på omsætningen, der i går, tirsdag 19. juli, slog rekord med årets hidtil højeste dagsomsætning.

Og det med 25 procent fra den tidligere dagsrekord for i år.

- Der har været rigtig mange forbi, konstaterer Sigrid Ringström, som dog fortæller, at det samlede besøgstal for i år ikke er det samme som i fjor, hvor mange holdt sommerferie hjemme i Danmark på grund af corona-pandemien.

- Jeg åbnede Ø-kiosken som en vejbod i efteråret 2020, under corona, og der var folk jo helt vilde efter at komme ud.

I dagene op til den hedebølge, vi nu mærker, har Sigrid Ringström dog forberedt sig på, at flere nok ville kigge forbi. Blandt andet har hun sørget for at have rigelige mængder af de særligt udvalgte og økologiske ø-varer i vejboden, som hun forhandler derfra.

Lise Sastakauskas Østergaard
De besøgende kan nyde deres is og kolde drikke i både sol og skygge, her hos Ø-kiosken på Egholm. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

Heriblandt kan du få en økologisk hyldeblomstdrik fra Møn og den eksklusive Skarø-is, som i Aalborg-området ellers kun fås i Salling og ved Utzon. For at kredse lidt ekstra om de besøgende, har Sigrid Ringström også sørget for frisk mynte, som de kan pynte isene eller pifte de kolde drikke op med.

- Jeg synes altid, det er dejligt at mærke, at der blevet gjort noget ud af det, når jeg besøger et nyt sted, fortæller Sigrid Ringström om tankerne bag myntedetaljen.

Lise Sastakauskas Østergaard
Ø-kiosken er velbesøgt i disse varme dage. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

Ø-kiosken på Egholm har åbent fra 9-22, og konceptet er, at du selv tager is, vand eller saft og betaler med MobilePay. Du finder Ø-kiosken lidt over halvanden kilometer fra Egholm-færgen, når du følger vejen vest om øen derfra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...