Især flere unge får øjnene op for plantemarkedet - det er en tendens i tiden, lyder det fra arrangøren

AALBORG: Interessen for Havemarkedet i Østre Anlæg vokser år for år, og arrangøren forventer op mod 6000 besøgende på lørdag.

- Og måske endda endnu flere for vi har for første gang brugt sociale medier aktivt, og reaktionerne der er helt overvældende, siger Helga Hald, der er formand for bestyrelsen i Haveselskabets Aalborgkreds, som er arrangør.

Tid til fordybelse

Besøgende i alle aldre kommer forbi markedet, der bugner af blomster, træer og planter.

- Men vi oplever flere unge mennesker, og det er et udtryk for en tendens i tiden, at de interesserer sig for haven. Og det er blandt andre dem, vi gerne vil nå ud til med de sociale medier, siger Helga Hald.

- Vi kan jo se, at der er mange grupper på facebook, hvor man henter viden. Lægger man et billede op af en blomst, man gerne vil vide noget om, så får man hurtigt svar.

Hun siger om den øgede interesse:

- Tilgangen til en have har ændret sig, man kan sagtens begynde i det små. Samtidig oplever vi også, at man har brug for fordybelse i en travl tid.

Haveselskabet oplever i øvrigt også fremgang, det seneste år har aalborgafdelingen fået op mod 40 nye medlemmer, så der i dag er 530.

Et varieret udbud

Det er ottende gang, havemarkedet finder sted. En nyhed i år er, at BoxTown er til stede med sin Foodtruck, for "den afspejler interessen for økologi og lokale råvarer".

Markedet i Østre Anlæg repræsenterer mangfoldighed; uanset om du har grønne fingre og er en del af havefolket - eller om du er nybegynder med din første altankasse, så er der råd og inspiration at hende i de 40 stande.

- Vi inviterer selv dem, der står i boderne, og det er vigtigt for os, at udbuddet er så varieret som muligt, siger Helga Hald.

Nybegyndere og samlere

Derfor er der som nævnt masser af inspiration til haven, både for nybegynderen, der ønsker robuste og let dyrkelige planter. Og for samleren, der søger mere specielle og sjældne planter.

I det hele taget vil plantesalget være meget varieret, og man kan også få fyldt sine krukker med planter. Eller man kan købe planter til sit krydderurtebed eller måske finde den helt specielle busk eller det træ, man mangler.

Det er også muligt at se pileflet og stenhuggere arbejde, og biavlerforeningen er også repræsenteret.

- Vi glæder os rigtig meget til at møde folk til en snak om haver og om Haveselskabet, siger Helga Hald.

Havemarkedet i Østre Anlæg finder sted på lørdag, 16. juni, fra klokken 10 til 15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...