Et af kommunens populære mountainbikespor stod til at skulle nedlægges, nu er det reddet. Arkivfoto: Grete Dahl
Livet her

Populært mountainbikespor er reddet

Fredningsnævnet vil have to spor lukket - nu får det ene alligevel lov at blive

01. juli 2021 kl. 15:25

AALBORG: Er du en af de mange, der nyder at tage cyklen med i naturen og give den gas på et mountainbikespor, så er der godt nyt.

Cykelsporet ved Poulstrup Sø, som ellers stod til at skulle nedlægges, er nemlig netop blevet reddet. Det er Fredningsnævnet, der i 2019 afgjorde, at sporet skulle lukkes - sammen med sporet ved Lundby Bakker. Men blandt andre kommunen, Friluftsrådet og en række klubber og foreninger har anket sagen til Naturklagenævnet, og der er nu kommet en afgørelse, der redder sporet ved Poulstrup Sø, skriver DGI i en pressemeddelelse.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at det er muligt at være her alle sammen, også i fredet skov. Lokale sporbyggere arbejder hårdt på at skabe de bedste rammer for aktiviteten - og har netop til formål at sikre at mountainbikerne bliver på de indrettede spor, så vi passer på naturen, siger Peter Otto Yde Thomsen, der er formand i DGI Nordjylland.

LÆS OGSÅ: Trænger du til luft? 5 steder du kan gå en tur

Udover sporet ved Poulstrup Sø har der som sagt været en sag om spor ved Lundby Bakker. I begge sager fastslår Naturklagenævnet, som nu hedder Miljø- og Fødevareklagenævnet, at mountainbike ikke går imod fredningernes formål.

Men i sagen om Lundby Bakker har nævnet ikke givet medhold i anken. MTB-sporet i den fredede del af området skal derfor nedlægges, og broer, nedgravede net og andre tiltag relateret til sporet skal væk.

Annonceret indhold

Nyeste