Nu kan du igen trykke næsen mod ruden i Salling. Lego-byen er tilbage, og i år har den en ny særlig gimmick

AALBORG: Igen i år står Salling for en af de mere detaljerede juletraditioner i byen. Det er selvfølgelig Lego-vinduet med mini modeller af byens bygninger og vartegn, der vender tilbage til stormagasinet - og i år med flere kendte bygninger fra byen.

Fra fredag klokken 10.00 er der altså udsigt til en Lego-model af Aalborg med spritnye detaljer. Blandt andet kan du glæde dig til en model af lufthavnen, hvor både terminalbygning, hangar, startbaner og fly er en del af modellen.

Sarah Thun
Der er blandt andet en ny model af lufthavnen med i år. Foto Claus Søndberg

Nu vi er i transporthjørnet, så kan du også opleve Aalborg Banegård bygget op af ikke mindre end 8000-10.000 legoklodser. Banegårdsmodellen har været med i modellen før, men har haft en pause. Det bliver i år muligt at sende toget fra banegården til lufthavn.

En fascinerende tradition

Traditionen tro bliver der mulighed for at trykke på nogle knapper, som gør modelbyen levende og sætter gang i sagerne. Som noget helt nyt i år, kan du glæde dig til at få lyd på, når der trykkes på knapperne til tog og karrusel

Sarah Thun
Man kan trykke på knapper i vinduet, der får karrusellen og toget til at køre rundt og sige lyde. Foto Claus Søndberg

Selvom det i år er sjette gang, der anlægges en model af Aalborg i Lego på de 14 kvadratmeter i vinduet ud til Nytorv, så oplever Sallings dekoratør ikke at det bliver mindre spændende - snarere tværtimod.

- Vi får så meget positiv respons fra kunderne, og der er allerede flere, der har været herinde for at spørge, hvornår vi får Lego i vinduet igen, fortæller Mette Kringel.

Sarah Thun
Belysningen i vinduet skifter fra dagslys til stemningsfuld aftenbelysning. Foto Claus Søndberg

Opsætningen er forskellig fra de tidligere år, så der vil altid være nye ting at spotte, og det plejer der at være mange, der giver sig tid til.

- Vi ser jo, at det både er børn med deres forældre eller bedsteforældre, der står og kigger, men der er også mange voksne, som kommer selv, og kigger på modellerne, fortæller Mette Kringel.

- Det handler nok rigtig meget om en fascination af, hvad man kan bygge op af sådan nogle små klodser, og så bliver man jo bare aldrig for gammel til at lege med Lego, gætter hun.

Rimelig driftsikker finmekanik

Igen i år er det foreningen Byggepladen, der sammen med Mette Kringel har stået for opbygningen af Lego-byen, og de begyndte faktisk allerede i januar at planlægge modellen til i år

LÆS OGSÅ: Allerede i gang med juleudstillingen: Henrik bygger Lego for Salling

Kommer du forbi en dag og oplever, at toget er kørt af sporet eller nogle af knapperne ikke fungerer, så kan man være helt sikker på, at der bliver arbejdet på at få det op at køre igen:

- Det er finmekanik, der skal køre uafbrudt i mere end to måneder. Det er rimelig driftsikkert, men der kan jo ske uventede ting, fortæller Mette Kringel.

Vi får desuden et gensyn med Aalborg Stadion i år. Den model kan du få en lille præsentation af i videoen herunder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...