Det er et lille bitte papskilt, som kan være svært at få øje på - men budskabet kan bringe sindene i kog. Foto: Torben O. Andersen
Livet her

Provokatør sætter sind i kog på Aalborg Sygehus

Forretninger skal have svar på rede hånd om allergene ingredienser

19. oktober 2017 kl. 16:34

AALBORG: En provokatør har nu sat sindene i kog på Aalborg Universitetshospital Syd.

Den 40-årige Søren Gregersen, der er forretningsbestyrer af kiosken i forhallen på sygehuset, har nemlig opsat et lille bitte papskilt, som kan være svært at få øje på - men som til gengæld har en mega stor påvirkning - positiv som negativ - på de mennesker, hvis øjne alligevel finder vej til skiltet og læser teksten.

For der er nemlig et helt kontant og kritisk budskab på det undseelige papskilt, der kan få selv det mest tolerante og holdningsprægede medmenneske til at se rødt og gå agurk.

Der er følgende tekst på skiltet:

- Allergener: spørg om hvad der er i. Ikke vi ved det. Men skal have et skilt, ellers får vi en bøde på 5000 kroner. Tak EU regler. Citat slut.

Budskabet er således faldet nogle for brystet, hvorimod størsteparten af kioskens mange kunder har taget budskabet til sig og til efterretning.

En sand jungle

En hel del har tilmed benyttet lejligheden til at tage en rask diskussion med skiltets ophavsmand - og den tager Søren Gregersen hellere end gerne med alle og enhver.

Søren Gregersen siger til aalborg:nu, at han har lavet skiltet for at skabe debat.

- Og jeg må sige, at missionen er lykkedes til fulde.

- Selvfølgelig vil vi alle sammen gerne vide, hvad det er, vi putter i munden af mad og drikke, men for en forretningsdrivende kan det være en sand jungle at have fyldestgørende svar på rede hånd vedrørende de allergene ingredienser, der eventuelt kan være indeholdt i de varer, som vi sælger her i kiosken, pointerer forretningsbestyreren.

Enkelte kritikere har beskyldt ham for at være ude efter allergikere og nedgøre dem - og så tilmed i en kiosk på et sygehus.

Søren Gregersen:

- Jeg lider selv af allergi, og jeg kan ikke tåle f.eks. visse fisk og honning.

- Så jeg er naturligvis på ingen måde ude efter allergikerne - men derimod langer jeg ud efter et tungt, stift og bureaukratisk EU-system, der bare stiller krav uden at skænke det en tanke, om de udstukne regler og forordninger har deres gang på jorden i det virkelige liv, understreger han og tilføjer, at han gerne påtager sig rollen som provokatør.

Enkelte huller i viden

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man bl.a. læse følgende:

- Ifølge Mærkningsforordningen skal restauranter og spisesteder kunne oplyse deres kunder om de allergene ingredienser, der er til stede i maden.

- Mærkningsforordningen gælder i hele EU og for alle typer af restauranter og spisesteder - f.eks. cateringvirksomheder, pizzeriaer, grillbarer og smørrebrødsforretninger. Citat slut.

Søren Gregersen:

- Jeg synes selv, at jeg kan svare på stort set alt, hvad jeg bliver spurgt om angående mine varer her i kiosken, men selvfølgelig kan der være enkelte huller i min viden, men det er såmænd nok også tilfældet hos personalet i mange andre forretninger.

Annonceret indhold

Nyeste