DMI varsler et par dage med hedebølge

AALBORG: Nu bliver det varm, rigtig varmt.

I ugevis har vi kunnet følge hedebølgen og de udfordringer, den giver i Sydeuropa og senest i England.

Og nu får vi et kraftigt pust af varmen, fortæller DMI, der varsler hedebølge med op til 30 grader i dag og hele 34 i morgen, onsdag, her i Aalborg.

Det er efterhånden længe siden, at termometeret har været så højt oppe herhjemme, og kombineret med et markant vejrskifte fra i går med mere klassisk dansk sommervejr, så minder vi lige om Sundhedsstyrelsen generelle råd, når varmen rammer:

1. Skygge

Du kan undgå meget af solens uv-stråling, hvis du søger skygge, når solen er stærkest mellem klokken 12 og 15.

2. Solhat/tøj

Dæk bar hud til med tøj og anvend en bredskygget solhat, der dækker hoved og øre, og skygger for ansigt og nakke.

3. Solcreme

De steder på kroppen, som ikke er dækket af tøj, bør smøres med solcreme. Brug solcreme med mindst faktor 15. Der smøres med rigelige mængder - en god tommelfingerregel er at bruge én håndfuld solcreme til én krop.

Forebyggelse af hedeslag

Den bedste forebyggelse mod hedeslag er at beskytte sig mod solen ved at opholde sig i skyggen eller bære en hat og lyst, løstsiddende tøj, hvis man skal ud. Man skal også huske at drikke rigeligt med vand, også selvom man ikke føler tørst. Hvis man sveder meget, er det engod ide at drikke eller spise noget saltholdigt. Ved meget høje temperaturer kan det være en god idé at holde sig indendørs på et sted med luftafkøling eller aircondition, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...