Det tonstunge sikkerhedsnet i Aalborg Havnebad blev halet op på land og klargøres til næste sæson

AALBORG: Der blev lagt masser af rå muskelkraft i det hårde arbejde godt bistået af maskinelle kræfter, da operation net skulle håndteres på havnen i Aalborg.

Aalborg Havnebad sagde nemlig torsdag farvel til en noget turbulent sommer- og badesæson 2018, hvor anlægget især havde store kvaler med at holde rotter ude af havnebadet.

Den sidste handling i forbindelse med sæson-nedlukningen af havnebadet er at få afmonteret og ophalet det mega store og tonstunge sikkerhedsnet, der er spændt ud i bunden af havnebadet.

Sikkerhedsnettet skal ganske enkelt forhindre badende i at blive trukket ud i selve Limfjorden på grund af f.eks. stærke strømforhold.

Torben O. Andersen og Nicolas Cho Meier
Peter Holm har taget fat på spulingen af nettet, og det kraftige vandtryk sikrer, at muslingerne tvinges til at slippe deres tag i plasticnettet.

Sætter sig fast i nettet

Det er således noget af en mission og et fysisk hårdt krævende arbejde at få sikkerhedsnettet op på land igen.

Opgaven var lagt i hænderne på firmaet Hvalpsund Net i Hvalpsund, og det er i øvrigt sjette år i træk, at firmaet står for såvel montering og optagning af nettet.

Arbejdsleder Miki Torp, Hvalpsund Net, siger til aalborg:nu, at nettet tages op i tre dele.

- Der er to lynlåse i sikkerhedsnettet, og det gør det nemmere at afmontere og håndtere et så stort net, fortæller han og tilføjer, at det samlede plasticnet er på ca. 700 kvadratmeter, og netmaskerne er på fem centimeter.

Miki Torp:

- Sikkerhedsnettet vejer ca. ét ton, når vi lægger det ned i vandet, og ved optagningen er vægten af nettet vokset til ikke mindre end 24 til 25 tons.

- Forklaringen på den kraftige vægtforøgelse er kort og godt, at sikkerhedsnettet bliver overgroet med bl.a. muslinger og muslingeyngel samt vandgopler og tang foruden andet godt fra fjorden, der sætter sig fast i nettet og dermed gør det tungere.

Torben O. Andersen og Nicolas Cho Meier
Alt godt fra Limfjorden har sat sig eftertrykkeligt fast i sikkerhedsnettet, og det er primært muslinger og muslingeyngel.

Spules godt og grundigt

Arbejdslederen siger videre, at nettet spules godt og grundigt i forbindelse med optagningen, hvorefter det hales det om bord på muslingebåden "Sine" af Esbjerg.

Skipper Benny Nielsen har lagt sit skib op på siden af havnebadet for at lette arbejdet med ophalingen.

Når lasten er kommet om bord, så bliver sikkerhedsnettet sejlet til Hvalpsund Net i Hvalpsund, hvor det rengøres, repareres og opbevares til næste sæson.

Det er i øvrigt Aalborg Kommune selv, der ejer sikkerhedsnettet, hvorimod servicedelen varetages af Hvalpsund-firmaet.

Torben O. Andersen og Nicolas Cho Meier
Muslingebåden ”Sine” af Esbjerg har påbegyndt ophalingen af sikkerhedsnettet, og som det fremgår af billedet, så får det tonstunge net båden til at krænge til siden.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...