Det startede som en skør lille idé. Nu er det blevet til velgørenhed

AALBORG: Bag et bjerg af tomme pizzabakker sidder Rasmus Henriksen og giver frysepizzaer point. Idéen er, at han i det næste halve til hele år skal spise samtlige frysepizzaer på markedet og give dem allesammen point. Det startede egentligt som en gimmick for vennerne, men nu har projektet vokset sig meget større.

- Det startede helt sikkert med, at jeg gerne ville spise pizza. Jeg har virkelig spist meget frysepizza i min studietid. Så kom det egentligt af, at jeg gik og kedede mig lidt, og så tænkte jeg, at jeg ville bruge min tid til noget fornuftigt. Jeg spiser i forvejen så mange pizzaer, så hvorfor ikke lave en lille guide, fortæller Rasmus Henriksen.

Det startede med en dårlig pizzaoplevelse

Hele projektet startede med en rigtig dårlig pizzaoplevelse.

- Jeg fik en dårlig pizza en dag og jeg var træt af, at jeg købte en pizza, som jeg ikke kendte til. Jeg kunne ikke læse om dem nogle steder, og jeg var tvunget til at famle sig frem i mørket. Så jeg tænkte, at jeg tager en for holdet og støtter samtidigt en god sag, fortæller Rasmus Henriksen.

Til at starte med var den gode sag at lave en frysepizza guide og efterfølgende kom Børns Vilkår ind i billedet.

- Lige nu er det sådan, at jeg lægger dem op på min Instagram. Det gør jeg en gang dagligt. Til sidst ender det med at blive til et pdf dokument, hvor jeg vil skrive om frysepizzaens historie, gode tips tricks og anmeldelser af alle frysepizzaer på det danske marked. Når den er færdig kan man købe den, og pengene går så til Børns Vilkår, fortæller Rasmus Henriksen.

Antallet på 177 pizzaer er ikke den fulde sandhed, og det kan være svært at få hele overblikket.

- Nej, det er ikke helt faktuelt korrekt, det var noget, jeg skrev i kådhed. Der er i hvert fald et godt stykke over hundrede at vælge imellem. Alene Dr. Oetker har over 30 pizzaer på markedet, så det løber hurtigt op. Jeg gemmer alle bakkerne, jeg har været igennem og kan se, at jeg har rundet de første 30, fortæller en stadig pizzasulten Rasmus Henriksen.

Pengene går til Børns Vilkår

Hvis man gerne vil støtte Rasmus i hans projekt, skal man bare følge ham på Instagram og melde sig på banen.

- Det fungerer sådan, at jeg har et nummer, som man kan sende penge til. Så kan man skrive pizzasponsorat i teksten og så går pengene til Børns Vilkår. Indtil videre har jeg gjort det, at man kan blive tagget i min Insta-story, hvis man donerer minimum 25 kroner, fortæller Rasmus Henriksen.

Niels Skovmand
Rasmus Henriksen gemmer alle de tomme pizzakasser. Privatfoto

Ingen snyd med topping

Reglerne for indtagelsen af pizzaerne er meget klare. De skal indtages i deres rene form og må ikke tunes.

- Jeg spiser dem helt clean for at kunne give dem den bedst mulige bedømmelse. Før i tiden kunne jeg godt lide at tilføje ekstra topping, men jeg spiser dem, som de er. Ingen ekstra kød eller ost, lyder det fra den retfærdige smagsdommer.

Indtil videre har Rasmus fundet, hvilke pizzaproducenter han bedst kan lide og hvem der klart skuffer.

- Dr. Otker er bestemt ikke dem, jeg bedst kan lide. Lige nu er det dem fra Princip, der fører. Men det er jo alt for tidligt at sige noget. Jeg har jo kun smagt 30 forskellige, lyder det fra Rasmus Henriksen.

Og hvad med kalorierne?

Pizzaerne bliver en stor del af Rasmus' liv de kommende måneder, og der er fokus på det øgede kalorieindtag.

- Jeg regner med at være færdig om et halvt år til et år. Det er i hvert fald tidsplanen. Med hensyn til næringsindholdet er jeg ikke så bekymret. En pizzaslice har jo samme form som kostpyramiden. Min mor er meget bekymret over projektet, men det skal hun ikke være. Jeg spiser vitaminpiller, spiller fodbold og træner, lyder det optimistisk fra Rasmus Henriksen.

LÆS OGSÅ: Brugerne har talt: Her får du byens bedste pizza

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...