Læsehesten har kæmpe udsalg af sjældne udgivelser

AALBORG: Vinylpladen har fået et seriøst comeback de senere år hos passionerede musikelskere, der foretrækker at lytte til de store kunstnere fra lp-pladernes æra på deres rette medie.

Læsehesten, Reberbansgade i Aalborg, har altid haft både brugte og nye vinylplader til salg, men på lørdag 21. april bliver en helt speciel pladedag. Der holder butikken Record Store Day fra kl. 9.

Læsehesten åbner døren for Jyllands største vinylpladeudsalg, der henvender sig til alle, der elsker musik. Ikke mindst samlere får en enestående chance for at finde netop de sjældne udgivelser, de ellers havde opgivet at få fat på.

Lars Christensen, der ejer Læsehesten, fortæller:

- Vi sætter ikke mindre end 1500 helt nye genoptrykte, klassiske vinylplader til salg, og der bliver mange sjældenheder at komme efter! Ligeledes er der udgivelser, der kun sælges på Record Store Day og kun af de butikker, der er med i begivenheden.

Blandt kunstnerne er verdensstjerner som David Bowie, Cure, Rolling Stones og Tom Waits samt U2, og vinylpladerne er selvfølgelig deres mest legendariske udgivelser.

- Imellem de mange kunstnere og titler vil man naturligvis også kunne finde knapt så kendte navne og albums, og dermed er Record Store Day lidt af en skattekiste, siger Lars Christensen.

Læsehestens medvirken i Record Store Day forventes at blive et tilløbsstykke for samlere, da nogle af vinylpladerne er så eksklusive, at de kun kommer i butikken i et meget begrænset antal.

- Vi snakker så få eksemplarer for nogle af udgivelserne, at der kun er tale om helt ned til et eksemplar og andre kommer måske i 15 styk på landsplan, siger Lars Christensen og fortsætter:

- Når mange af pladerne kommer i så begrænset et oplag, vil de også kun være at finde i butikken på lørdag, inden de er revet væk.

Det er første gang, Aalborg kan præsentere så mange spændende vinylplader på én dag og i samme butik. Ud over de 1.500 særlige plader udgivet specielt til Record Store Day har Læsehesten nemlig yderlige omkring 5.000 vinylplader i alle genere, så der bliver noget at vælge imellem.

Record Store Day er en tilbagevendende tradition hvert år en lørdag i april, der er startet i USA tilbage i 2007. Mange pladeproduktioner udsendes kun i et meget begrænset specialoplag til salg på verdensplan denne dag, og derfor er begivenheden blevet kult for mange pladesamlere. De har muligheden for her at få helt unikke plader, der på sigt kan ses som en god investering.

Vinylpladernes renæssance har ofte betydet, at de eftertragtede, klassiske plader fra de store rockstjerner koster mange penge at få hjem i samlingen. Det er imidlertid noget Lars Christensen og Læsehesten vil gøre op med på lørdagens Record Store Day.

- Jeg har fundet nogle meget spændende vinylplader, men min butik skal ikke spinde guld på det. Vi vil gerne være med til at formidle de gode oplevelser til en fornuftig pris. Så selv om Record Store Day er fuld af fine rariteter, så sælges de alle til ægte Læsehesten priser, siger Lars Christensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...