Brandfolk fra Nordjyllands Beredskab i Aalborg fik værdifuld assistance af en pensioneret kollega som via stigen i baggrunden kom så højt op, at han kunne sprøjte vand ned til den kraftige brand på loftet. Foto: Martél Andersen
Livet her

Flammer i køkkenet - så greb pensioneret brandmand ind

- Han sparede os for mange timers arbejde, roser indsatsleder

01. februar 2022 kl. 12:08

AALBORG: Havde det ikke været for en pensioneret brandmands resolutte indsats, havde en villabrand på Ringkøbingvej i Aalborg tirsdag formiddag udviklet sig langt værre, end tilfældet blev.

- Ejeren kan godt finde en flaske frem. Hans indsats har reddet et hus. Det er der ingen tvivl om, fastslår indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab.

Tirsdag formiddag kl. 10.43 rykkede brandfolkene ud til branden, som startede, da en frituregryde under madlavning brød i brand, antændte emhætten og spredte sig til køkkenloftet og videre til tagkonstruktionen.

I en anden villa på vejen bor den pensionerede brandmand, og da han fik fært af branden, tog han resolut affære. Med de bare næver rykkede han den brændende emhætte ud af loftsbrædderne, og ved hjælp af en stige fra en anden genbo kravlede han op på taget af huset, hvorfra han med en lånt vandslange hældte vand ned gennem udluftningshullet fra emhætten.

En emhættebrand kunne have udviklet sig voldsomt, hvis ikke det havde været for resolut nabohjælp. Foto: Martél Andersen

- Derfra holdt han ilden i ave, til vi kom. Ilden havde fået fat i loft og spær, og det har brændt rigtigt meget, fortæller Søren Korsgaard.

Ilden i villaen er nu slukket, men brandfolkene arbejder stadig på stedet.

Vandslangen blev proppet ned i hullet på taget, hvor branden rasede nedenunder. Foto: Martél Andersen

På grund af vand og ild er der sket store skader på husets køkken, ligesom der også er betydelige skader på tag og spær i den afdeling af huset.

- Der skal nyt tag til der, og der skal nok også både nyt køkken og nyt loft i køkkenet - men huset er beboeligt, oplyser Søren Korsgaard.

Se også
Lastbilchauffør havde tårnhøj promille, da han slingrede ned ad motorvej
Se også
Mystik om storbrand på kendt herregård - var ilden påsat?
Se også
Se billeder og video: Ikke meget tilbage af herregård efter brand

Annonceret indhold

Nyeste