Der var tale om et vaskeægte lokalopgør, da SanGiovanni og Textur stødte sammen i duel

AALBORG: Trods beskrivelsen "nabokrig" med et dertilhørende billede af boksehandsker i foromtalen, så er der særdeles venlig luft mellem Restaurant Textur og SanGiovanni, der er placeret overfor hinanden på Vesterbro. I aftes var de i kamp om en plads i semifinalen ved konkurrencen Bedst i Nordjylland.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Her ses kokke fra SanGiovanni der var på hjemmebane.

Kreativitet blev afgørende

SanGiovanni havde hjemmebanefordelen i kvartfinalen mod naboerne, men det var ikke nok til at hive sejren i hus. Restaurant Textur med Dennis Juhl i spidsen vandt nemlig med overbevisende 153-173, fortæller dommer, Jakob Kanne Bjerregaard.

- Der er tale om en temmelig komfortabel sejr. SanGiovanni kørte den klassiske vej og viste, hvad de er gode til, hvor Textur var mere kreative. De havde på forhånd sat rammer for sig selv men formåede at tænke ud af boksen, og det belønner vi. Så kreativiteten var i sidste ende det, der gjorde udfaldet, siger han.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Her ses dommerne Jakob Kanne Bjerregaard og Bent Christensen.

SanGiovanni, anført af indehaver Mikele Volpi, vandt for deres forret, mens Textur vandt for snacks, hovedret og for desserten.

- Det visuelle gjorde, at SanGiovanni vandt for deres forret. I resten var det visuelle også vigtigt, men generelt var der mere elegance over Texturs retter. De var mere afbalancerede i forhold til smag og mængde, hvor der var dimensioneret efter, at der sammenlagt var ti retter, som dommere og gæster skulle igennem, fortæller Jakob Kanne Bjerregaard.

Forholdet mellem de to restauranter er ikke ændret efter dysten, og SanGiovanni tøvede heller ikke med at ønske Textur tillykke på deres Facebook. Så freden er intakt på Vesterbro.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Det visuelle spillede også en vigtig rolle, fortæller Jakob Kanne Bjerregaard.

Det er en kanon mulighed

Konkurrencen Bedst i Nordjylland startede i januar, hvor 16 restauranter havde meldt sig klar til at gå i kamp om æren. Dermed har der været rig mulighed for at opleve dysterne som gæst, og her er der specielt en ting, der undrer Jakob Kanne Bjerregaard:

- Jeg kan ikke forstå, at der ikke er flere nordjyder, der kommer og støtter deres yndlingssted ved de her konkurrencer. Det er virkelig deres toppræstationer, de leverer, og det er samtidig til en god pris. Man får også en unik vinoplevelse med vine, man normalt ikke finder eller kan betale sig fra, siger han og fortsætter:

- Jeg vil klart opfordre folk til at holde øje med datoerne for semifinalerne og for den endelig finale. Det er en kanon mulighed for at opleve topgastronomi. Det er mere en oplevelse end et måltid.

Er man interesseret kan man følge med på Bedst i Nordjyllands hjemmeside.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Der blev også leget med ild i løbet af aftenen.

Semifinalerne er klar

Ingen af de to restauranter har tidligere været i kamp i konkurrencen, da deres modstandere i den indledende runde trak sig efter uenigheder med arrangørerne. Trods de manglende kilometer i benene var der dog tale om toppræstationer fra begge i kvartfinalen, hvor der også blev trukket lod til semifinalerne. Således kendte Textur allerede deres kommende modstander, da sejren blev en realitet. De skal møde Restaurant Tabu i et opgør mellem de nye restauranter, mens Mortens Kro tager imod Bryghuset Vendia fra Hjørring i en duel mellem mere klassiske køkkener, der skeler til det franske.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Der blev leget med retterne i køkkenet i kvartfinalen.

- Det bliver virkelig nogle gode dyster mellem restauranter, som alle er mega dygtige, fortæller Jakob Kanne Bjerregaard.

Det er derfor allerede afgjort, at finalen kommer til at stå mellem det nye og det klassiske køkken i finalen.

- Skal man ud og spise i nærmeste fremtid, så ville jeg gemme mine penge til finalen, det bliver fantastisk, afslutter han.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Her ses kokke og en tjener fra SanGiovanni lige inden servering.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...