26-årige Mathilde Møller Christensen er restaurantchef på Tabu i Vesterå. Mød hende her

AALBORG: Mathilde Møller Christensen har arbejdet på Restaurant Tabu siden åbningen i 2016. Oprindeligt er hun uddannet cand.soc. fra AAU, men hun er så begejstret for restaurationsbranchen, at hun er blevet hængende her og har endda videreuddannet sig til sommelier - det er en vinekspert, som sørger for, at vinen bliver korrekt serveret og harmonerer med maden. Mathilde Møller Christensen kommer op-rindeligt fra en lille by udenfor Hjørring men bor i dag i Vodskov sammen med kæresten

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Nu har jeg været studerende i Aalborg i fem år, og jeg har bare så mange gode minder fra havnefronten med mine venner. Specielt om sommeren. Så mange små fine events, koncerter, markeder, Tall Ship Races osv. Der er bare meget samvær og god stemning. Man kan altid lige mødes dernede til en kaffe og en sludder.

Selvfølgelig også de mange hyggelige stunder på byens mange caféer til en frokost i solen på C.W. Obels eller en kop kaffe på Behag Din Smag, hvor jeg virkelig har siddet mange, mange timer.

Susanne Justsen
- Der er bare et eller andet over at gå ud og spise, at gå ud og få et glas vin eller drink. Samværet og stemningen savnes af rigtig mange, siger Mathilde Møller Christensen. Foto: Martin Damgård

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Igen er det havnefronten, som falder mig ind, fordi jeg mindes alle de koncerter og hyggelige stunder. Og så er der også Skovdalen, hvor jeg har løbet mange ture og nydt roen. Der er også bare en fin udsigt udover byen.

Så er der selvfølgelig også Tabu, hvor jeg har brugt så mange timer, siden vi åbnede. Det har bare været så fedt at se udviklingen og være med til at få os dertil, hvor vi er i dag. Det er jo her, hvor jeg har min daglige gang, og jeg er lige så glad for at være her, som jeg var for fem år siden, så det betyder uden tvivl også noget særligt for mig.

Hvad er din favorit på dit menukort?

Vi har faktisk ikke så mange valgmuligheder hos os: Vi kører én menu, som varierer efter sæsonens råvarer. Den er selvfølgelig mulig at få i vegetarisk og vegansk udgave også - men ellers er den fast.

Den har typisk mellem 10 - 15 serveringer, og vi afslører ikke et ord om serveringerne på forhånd. Vi ønsker at overraske vores gæster, så det eneste de ved, er, at de skal en tur rundt i det nordjyske, og se hvad det kan byde på.

Man kan hurtigt danne sig nogle idéer om maden, hvis man allerede har set menuen, så derfor holder vi den så vidt muligt hemmelig. Og det er jo det sjove! Gæsterne aner ikke en dyt om, hvad der skal ske, når de træder ind af døren.

Susanne Justsen
Mathilde Møller Christensen har arbejdet på Restaurant Tabu siden åbningen i 2016. Foto: Martin Damgård

Hvordan ser du fremtiden for Aalborgs restaurantliv?

Jeg ser kun en stor udvikling! Nu har jeg været med siden 2016, og der er jo dukket mange nye spændende koncepter frem. Vi ser hele tiden nye dygtige folk give det et skud, så det bliver også interessant at se, hvad der kommer af nye idéer i den nærmeste fremtid.

Selvfølgelig har corona været en stor spiller det seneste år, og det er jo ærlig talt ikke til at vide, hvordan fremtiden for alle stederne ser ud. Jeg tror, at folk sætter meget mere pris på en god oplevelse og god mad, og af den grund tror jeg, at det går vildt for sig, når vi forhåbentlig snart må åbne igen.

Der er bare et eller andet over at gå ud og spise, at gå ud og få et glas vin eller drink. Samværet og stemningen savnes af rigtig mange! Jeg savner det i hvert fald, og det er gået op for mig, hvor stor pris jeg sætter på de små hyggelige steder, som er at finde i Aalborg.

Hvad skal der til for at man som gæst får en god spiseoplevelse?

Der skal jo uden tvivl være noget lækkert mad. Vi kan godt lide at fortælle en lille historie hos os: Hvor kommer kødet fra, hvor får vi vores grøntsager fra, hvordan er retten egentlig opstået. Det bliver på den måde også meget mere personligt, synes jeg.

Vi gør også meget ud af at finde den rette vin til serveringerne og gerne en vin, som måske ikke er det helt klassiske valg. Det udfordrer både os tjenere, men også gæsterne, når de ikke lige får, hvad de havde regnet med.

Derudover skal hele stemningen blandt gæsterne og personalet bestemt ikke glemmes. Jeg går meget op i, at vi er nordjyder hos os. At der skal være plads til en lille kæk kommentar, eller hvad vi nu kan finde på. Der skal være plads til vores personligheder! Gæsterne skal kunne mærke, at vi har det sjovt, når vi er på arbejde.

For mig behøver det ikke at være så højtideligt at gå ud og spise på lidt finere restauranter. Der skal selvfølgelig være en vis grundighed, og maden, vinen og servicen skal man ikke kunne sætte en finger på - men det er også vigtigt, at servicen er personlig og imødekommende, og at vi viser gæsterne, hvem vi er.

Susanne Justsen
Mathilde Møller Christensen har videreuddannet sig til sommelier - det er en vinekspert, som sørger for, at vinen bliver korrekt serveret og harmonerer med maden. . Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...