Mange spisesteder har revet en del af januar ud af kalenderen

AALBORG: Har du tænkt dig at spice det grå januarvejr op med lidt selvforkælelse i form af lækker mad og vin på et af Aalborgs spisesteder, så kan du komme til at gå forgæves.

Mange af byens restauranter kaster nemlig håndklædet i ringen og holder lukket de kommende uger.

- Jeg tror, vi er mange, der lukker ned for at købe os lidt tid og så se, hvad der sker, siger Marikka Nielsen, der sammen med sin søster har Lille Nyhavn i Nørresundby.

Den populære smørrebrødsrestaurant, som også er kendt som Nylle, har foreløbig lukket til og med 10. januar, og Marikka Nielsen understreger, at det ikke er med duoens gode vilje, at de må tage en time out.

- Vi har haft en december, hvor vi gik fra at have en måned proppet med reservationer, til vi havde masser af ledige tider, fordi mange aflyste deres selskaber. Og samtidig kan vi kun få kompensation denne gang, hvis vi lukker helt ned og for take away, forklarer hun og tilføjer, at beslutningen om at holde en "juleferie", derfor har været lige til.

Om restauranten så reelt genåbner 10. januar eller om det først bliver senere, er hun usikker på. Der mangler lidt nogle udmeldinger om, hvordan corona udvikler sig.

- Så længe de officielle udmeldinger er man skal begrænse det sociale, så giver det ikke så meget mening, siger hun.

Vil beskytte medarbejdere

Lille Nyhavn er langt fra alene om at holde lukket i en del af januar. Faktisk har en lang række af byens små og store spisesteder sat et skilt i vinduet eller slå op på hjemmeside eller Facebook, at de holder lukket. Nogle begrunder lukningen med ferie, mens andre slet og siger angiver corona som årsag.

Det gælder blandt andre SanGiovanni på Vesterbro, som på Facebook skriver, de holder lukket i både restaurant og take away til og med 23. januar.

"Med stigende smitte vil vi gøre, hvad vi kan for at beskytte vores medarbejdere, da de jo ikke kan arbejde hjemmefra eller isoleret. Alle vores selskaber i januar er aflyste, der er ingen konferencer, teater eller bio før tidligst den 18. januar, så meget af vores forretningsgrundlag er væk indtil videre", skriver restauranten.

Stort set samme forklaring på lukning giver Restaurant Tabu i Vesterå.

"Vi er nødt til at passe på hinanden og begrænse smitten blandt gæster og personale. Vi har derfor besluttet at holde lukket, mens smitten er høj, og vente tålmodigt med at åbne, indtil situationen ser bedre ud", skriver de på Facebook og tilføjer, man håber at åbne både Vesterhavet i Vesterå og Tabu Experience igen i slutningen af januar.

Også restauranter og spisesteder som Meat, Søgaards Bryghus, Hos Isodor Henius, El Mariachi Gastro Pub, Bistro V, Skagen Fiskerestaurant og Victors Madhus angiver på hjemmesider og Facebook, at de holder lukket i dele af januar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...