De nye restriktioner er nedslående nyt for restauranterne. De kæmper i forvejen med at holde sig økonomisk oven vande. I stedet for at være en del af løsningen gør statsministeren os til syndebukke, lyder det fra næstformanden i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), Mikele Volpi, der selv er restauratør hos San Giovanni

De nye restriktioner rammer restauranter, cafeer og barer særligt hårdt.

- Det er rigtig slemt for vores branche, og vi er bange for, at det vil skabe en panikstemning i befolkningen, at vores branche bliver udpeget til at være en del af problemet. Vi tror, at de nye restriktioner vil gøre folk bange, og så begynder de at gå i panik og aflyse alt, siger Mikele Volpi fra DRC.

Branchen har i forvejen mistet 18.000 arbejdspladser, mens de fleste restauranter har sat deres kapacitet ned med 20-40 procent.

- Det er et kæmpe tilbageslag for os, for vi har alle håndteret restriktionerne forsvarligt, og når vi har lukket klokken 24, så er det jo ikke hos os, festerne er fortsat, siger Mikele Volpi.

Præcis den relativt korte ændring af lukningen fra klokken 23 til klokken 22 har også stor betydning.

- Det er lige præcis den time, der gør, at vi kan have flere seatings (gange bordet bliver brugt) pr. aften, og det er noget, vi anstændigt har håndteret i hele perioden. Vi har styr på mundbind og afspritning og kan ikke forstå, vi skal udskilles som dem, der er skyld i, at corona har spredt sig igen. Den tager vi ikke på vores kappe, siger restauratøren.

Han undrer sig over, at branchen slet ikke er taget med på råd.

- Branchen har efterlevet alle krav fra myndighederne, og vi kan godt finde ud af at spritte af og holde afstand. Hvis vi kan se frem til, at disse restriktioner skal vare ved ind i 2021, så er vi nødt til at have en løsning, der er bæredygtig for hele branchen eventuelt med brug af de afsatte penge til at kontrollere arbejdsmiljøet for vores medlemmer, siger DRC-næstformanden.

Statsministerens snak om kompensation er egentlig fin nok, men den rammer skævt.

- Vi vil gerne snakke om, hvorvidt en one-size-fits-all-løsning med et fast beløb til hver restauratør skal gentænkes, siger han.

- Jeg håber, at gæsterne stadig vil besøge os og opfordrer dem til ikke at være utrygge. Vi skal nok sikre kontrollerede forhold, siger Mikele Volpi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...