Retfærdighedens ryttere på vej på togt. Pressefoto
Det sker

Retfærdighedens Ryttere - Vi har fået en ny juleklassiker

Den er sort, den er beskidt, den er politisk ukorrekt og den er skide god

19. november 2020 kl. 09:24

AALBORG: - Hvor er dejligt at lave film i Danmark, hvor man selv bestemmer over sin film. Uden at der er masse der blander sig i ens produktion, og hvor man kan være politisk ukorrekt. Sådan sagde instruktøren Anders Thomas Jensen til en forpremiere i Biografen i Kennedy Arkaden i sidste uge.

Sammen med skuespillerne Nicolas Bro og Lars Brygmann præsenterede han filmen for det aalborgensiske publikum. Anders Thomas Jensen er manden, der står bag fantastiske klassikere som Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere og Adams Æbler. Retfærdighedens Ryttere en den længe ventede film i rækken af sorte komedier, og vi byder den hjerteligt velkommen.

Instruktørens forkærlighed for skæve eksistenser kommer endnu engang til udtryk med upassende replikker og vanvittige situationer. Filmen er dog mere lettilgængelig end den skæve Mænd og Høns og ligger mere i tråd med Blinkende Lygter.

Filmen omhandler militærmanden Markus, spillet fremragende af Mads Mikkelsen, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da der sker en tragisk ulykke i hans familie.

Her kommer han til at stifte bekendtskab med Matematiknørden Otto, spillet af Nikolaj Lie Kaas og hans to excentriske venner Lennart, spillet af Lars Brygmann og Emmenthaler, spillet af Nicolas Bro.

Otto er overbevist om, at den ulykke der er sket for Markus' familie ikke er en ulykke, men en del af en større konspiration. Sammen tager de på et vanvittigt hævntogt i retfærdighedens navn.

Filmen er gennemsyret af fortællelyst, og det virker som om, at den gensynsglæde der er skuespillerne imellem, afspejler den samme glæde, man som publikum føler med gensynet af drømmeholdet.

Det er ligeledes befriende at se noget så sort og politisk ukorrekt i en tid, hvor de krænkelsesparate står i kø for at formane om, hvad vi skal sige og tænke.

Retfærdighedens Ryttere har, som de tidligere nævnte film, en solid omgang humor. Filmen er intet mindre end et fremragende bekendtskab, og jeg tøver ikke med at sige, at jeg her har fået endnu en film på listen over juleklassikere. Som nu hedder A Nightmare Before Christmas, Die Hard, Polarekspressen og nu altså Retfærdighedens Ryttere.

Jeg giver den 6 ud af 6 skiver blodpølse.

Retfærdighedens Ryttere har premiere i dag, og du skal sætte knap to timer af til den.

Annonceret indhold

Nyeste