Shopping

Retro der hitter

Butik 21 fejrer fødselsdag, og genbrugsbutikken får stadig flere kunder

04. oktober 2017 kl. 08:02

AALBORG: Hvis retro og genbrug er noget for dig, så er Butik 21 på Boulevarden måske et besøg værd.

Fem års fødselsdag er netop fejret - flaget var naturligvis hjemmesyet i den rette genbrugsånd - og som årene er gået, har stadig flere fået øjnene op for stedet.

- Vores kunder er i alle aldre, og vi har travlt. Her kommer mange hele tiden, siger Merete Knudsen, der er tovholder og social mentor.

Udvalget af blandt andet tøj, glas, møbler, nips og kreative materialer appellerer bredt.

- Vi har forsøgt at skabe en unik tidslomme, et særligt univers med bæredygtighed for at give vore kunder en oplevelse, siger Merete Knudsen

- Vi er meget bevidste om, hvilke varer vi vil have i butikken, for det skal være gode effekter. Tidsmæssigt bevæger vi os cirka fra 1950’erne og frem til 80’erne.

Hun oplever, at det hele tiden ændrer sig, hvem der kommer i butikken.

Nye trends kommer til - også når det er retro.

- For eksempel ser vi flere indretningsarkitekter, der er på jagt efter gamle ting, de kan kombinere med nye for at give boliger et mere personligt præg, siger hun og nævner endnu en ny udvikling.

- Hvis man skal holde temafester kommer nogen og køber duge, servietter og kaffestel - og når de har holdt festen, kommer de tilbage med det.

Som med så meget andet genbrug støtter man også her et godt formål.

- Vi skaber arbejdspladser og hjælper sårbare unge til uddannelse eller job.

Butik 21 er drevet af det sociale værested Café Parasollen, og værdigrundlaget der fra er også gældende i den socialøkonomiske genbrugsbutik.

- Vi har både en social og en finansiel bundlinje, siger Merete Knudsen.

- Når vi har betalt drift, husleje og udgifter til vores bil, geninvesterer vi pengene i 28 timers flexjob fordelt på mennesker i miniflexjob. Her kan alle bidrage med noget, vi er ligeværdige i arbejdet. Det vi laver, giver så god mening. Udgangspunktet er, at vi giver nyt liv til både mennesker og ting.

Opbakning fra kunderne er altafgørende.

- Vi er meget taknemmelige for de donationer, vi modtager, siger Merete Knudsen.

- Det er Aalborg der bærer det her og holder hånden under os.

Annonceret indhold

Nyeste