Efter 14 år som socialrådgiver ville Sofie Ellegaard prøve noget andet - det blev Butik Gejst, som i dag kan fejre fødselsdag

AALBORG: Uden at fornærme Fynsgade er den næppe den første adresse, man ville foreslå som hjemsted for en hip livsstilsbutik med vintage kjoler, interiør fra upcoming designere og kaffebar ved disken.

Ikke desto mindre kan Butik Gejst i dag fejre tre år i netop Øgadekvarteret.

Katrine Schousboe og Matthew Burnett
Butik Gejst er en lækker blanding af kaffebar, retrofund, design og kunst - alt sammen noget, som Sofie Ellegaard selv kan lide.

- Det fungerer rigtig godt at have butikken her. Folk vil gerne køre efter den, og jeg ved fra mig selv, hvor besværligt det nogle gange kan synes, hvis man for eksempel skal ind til byen for at købe en gave, fortæller indehaver Sofie Ellegaard.

Katrine Schousboe og Matthew Burnett
Gejst er hele tiden under forandring - nye koncepter prøves af og andet ryger ud.

Gejst skal være fuld oplevelse

Butikken er en skønsom blanding af mange af de ting, som Sofie Ellegaard selv interesserer sig for. Retrofund, kjoler, kunst og finurligt design og senest også delikatesser fra Thy og flødeboller. Det er forkælelse i alle former.

- Jeg har altid selv elsket at gå på opdagelse på loppemarkeder og at sætte nyt og gammelt sammen.

Butikken er dog hele tiden under forandring. Nyt kommer til og andet ryger ud.

- Jeg justerer konceptet og prøver ting af for at se, om det virker. Det skal være en fuld oplevelse at komme her. Og man kan jo også se, at nogen falder for det ene og andre for det andet, siger hun.

Katrine Schousboe og Matthew Burnett
Det skal være let at gå ind i butikken og finde en gave til en veninde eller familie.

Et spring ud på det dybe

Inden Sofie Ellegaard åbnede Butik Gejst, havde hun i 14 år arbejdet som socialrådgiver.

Det var derfor et spring ud på det dybe, hun lavede, da hun blev selvstændig. Men egentlig ikke overraskende.

- Jeg udviklede også tidligere mange projekter, og min far var selvstændig, så det har ikke ligget mig fjernt. Jeg har et drive, og der skal ske noget, konstaterer hun.

Lige nu er butikken omgivet af stilladser, fordi naboejendommen bliver renoveret, men selv om ejendommen er pakket ind til den ene siden, får det ikke Sofie Ellegaard til at finde nye lokaler.

- Jeg overvejer da af og til, om vi skulle flytte, men det ender altid med, at jeg konstaterer, at vi ligger lige, hvor vi skal, fastslår hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...