De kommende lejere af 64 ungdoms- og kollegieboliger på John F. Kennedys Plads får kort afstand til alt

AALBORG: Der bliver helt givet enorm stor rift om at sikre sig én af de eftertragtede boliger midt i hjertet af Aalborg, når der næste år bliver åbnet op for udlejningen.

Det attraktive boligtilbud er møntet på studerende og alle unge under uddannelse, der gerne vil have et hjem og en base med en central beliggenhed i byen og med en særdeles kort afstand til stort set alt, der er værd at gå efter for en ung m/k.

For det er vel ikke så ringe endda at kunne skrive på sit visitkort, at man bor på John F. Kennedys Plads 41 i Aalborg.

Det er den almene boligorganisation Vivabolig, der står som ejer og udlejer af de i alt 64 ungdomsboliger, som forventes at være klar til indflytning ved studieårets begyndelse i september-oktober 2019.

Hoteldrift på stedet

Det drejer sig om 37 ungdoms- og 27 kollegieboliger, og de etableres i den fem etagers store ejendom, der i mange herrens år var hjemsted for Park Hotel Aalborg.

Det skal dog her tilføjes, at Aalborg Kommune var de seneste lejere af bygningen, der i en periode fungerede som midlertidig indkvarteringsbolig for flygtninge.

Vivabolig købte primo 2018 størstedelen af ejendommen - dog minus en del af stueetagen - for den nette sum af ca. 30 millioner kroner af interessentselskabet JFK 41, og bag det står tre lokale investorer - nemlig Dennis Skagen, Torben Steffensen og Steen Royberg.

Boligorganisationen har samtidig ved købet sikret sig, at man overtager de pågældende lokaler uden hæftelser overhovedet i forhold til eventuelle lejeaftaler.

Driftsleder Kenneth Lundholm-Stenkjær, Vivabolig, siger til aalborg:nu, at man har afsluttet fasen med forundersøgelser, ligesom der også er udarbejdet et byggeprojekt.

- Vi har udbudt det omfattende ombygnings- og renoveringsarbejde i licitation, og vi regner med at kunne igangsætte arbejdet i løbet af efteråret i år.

Byggeperiode på ét år

Ifølge driftslederen regner man med en byggeperiode på ca. et års tid, og at det samlede byggeprojekt vil beløbe sig til ca. 30 millioner kroner.

Udlejningsboligerne bliver på mellem 30 og 50 kvadratmeter, og de 37 ungdomsboliger får eget bad og toilet foruden eget køkken.

Kollegieboligerne får også eget bad og toilet, men derimod skal beboerne være fælles om køkkenet.

Kenneth Lundholm-Stenkjær:

- Vi tilbyder efter vores egen opfattelse et utroligt spændende boligtilbud med en helt unik beliggenhed til de unge, og på den baggrund forventer vi også en meget stor efterspørgsel på boligerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...