Er klar med traditionelle spirituskontroller over hele landet

AALBORG: Sprut og bilkørsel er en dum ting i kombination. Vi ved det godt, men der er alligevel fortsat nogen, der bliver fristet til at sætte sig bag rattet, når snaps og øl glider ned.

Dem vil politiet de kommende uger holde ekstra godt øje med. I dag, torsdag 26. november, tager politiet nemlig hul på deres traditionelle landsdækkende spirituskontroller i trafikken.

Det er særligt torsdag, fredag og lørdage, de vil have fokus rettet mod, for det er netop de dage, mange fejrer julefrokoster. Og selv om corona har taget toppen af de største fester, forventer politiet altså stadig, der er noget - eller rettere nogen - at komme efter. Også om søndagen vil der være kontroller - fordi man har en formodning om, at nogle kører bagstive rundt.

Herudover vil politiet gennemføre målrettede spirituskontroller 1. og 2. juledag hvor julefrokosterne typisk står i familiens tegn, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra, men på trods af det ser vi stadig trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2019 blev i alt 413 bilister sigtet for spirituskørsel og 511 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen.

Det kan du gøre

Oplever du, at nogen vil køre i påvirket tilstand anbefaler Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik, at du:

👉 Fortæller ham eller hende, at du har det skidt med, at han/hun kører

👉Forsøger at tale ham/hende fra at køre og evt. tager bilnøglerne

👉Allierer dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden

👉Ringer efter en taxa og evt. låner ham/hende penge til taxaen

👉Tilbyder en overnatning

👉Giver et lift, hvis du ikke selv har drukket

👉Hvis han/hun alligevel kører, så kontakt politiet på tlf. 114

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...