Nu er det offentliggjort, hvor meget Eigild B. Christensen, Mads Peter Veiby og fem andre har tjent på at handle havnegrund i Aalborg

AALBORG: Handlen er nu tinglyst for omstridt havnegrund, hvor ejerne havde mange byggeplaner. De blev alle skrinlagt. Nu har de solgt grunden uden at have bygget noget som helst.

Beliggenheden er perfekt for den enorme erhvervsgrund, der ligger helt ned til vandet på havnesiden i Aalborg. Grunden blev solgt for mere end et år siden.

Grunden blev købt af selskabet De7 K/S tilbage i 2016 for 15 millioner kroner. Selskabet har syv indehavere, herunder rigmanden Eigild B. Christensen:

Anders Andersen
Eigild B. Christensen (foto), Mads Peter Veiby, Mark Fjeldal Dalsgaard Nielsen (Coolshop-medejer), Jacob Frederik Christensen, Jacob Bang-Andersen, Jørgen Erik Bundgaard Bønsdorff og Jan Nygaard har via selskabet De7 K/S solgt Gasværksvej 25, Aalborg til Norlys for 45 millioner kroner. Foto: Bente Poder

Hvad grunden blev handlet til var en hemmelighed. Men nu ved vi det.

- Jeg tror såmænd ikke, at vi har tabt på salget, udtalte Eigild B. Christensen dengang.

Handlet til tre gange købsprisen

Nordjyske har tidligere anslået, at prisen kunne være op mod 42 millioner kroner.

Det var ikke helt ved siden af. Ifølge Tinglysning blev grunden handlet til 45 millioner kroner.

Planen var oprindeligt, at De7 K/S ville have opført et 30-etagers boligbyggeri (107 meter) med bilmuseum og p-etager i bunden. Det hele var tegnet af den internationalt anerkendte danske tegnestue, BIG, der har Bjarke Ingels i spidsen.

Byggeriet blev opgivet på grund af støj- og miljøhensyn. Aalborg Kommune og nabo-virksomheder ønskede ikke boligbyggeri i et erhvervsområde.

Tjente millioner

De syv indehavere har således tjent 30 millioner kroner på handlen. Dertil skal lægges en forsikringssum på 8,5 millioner kroner, der kommer til udbetaling, hvis der opføres en ejendom på grundarealet. Og det gør der.

På adressen drev virksomheden IF Recycling tidligere et skrotlager. Her var oprindeligt to lagerbygninger. Den ene brændte kort efter overtagelsen af grunden.

Køberen, Norlys, er i gang med at opføre en helt ny kontorbygning på grunden. Når den står klar vil forsikringssummen blive udbetalt til sælgerne.

Dermed har de syv sælgere af grunden altså tjent i alt 38,5 millioner kroner på handlen, hvilket betyder, at de hver har tjent 5,5 millioner kroner på at eje grunden i fem år, frem til de solgte den i foråret 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...