Rottefælderne smækker lystigt og har nu taget livet af adskillige rotteunger

AALBORG: Rotterne har kronede dage i Aalborg Havnebad, hvor det endnu ikke er lykkedes for Aalborg Kommune at komme plageånderne til livs én gang for alle.

Kampen mod de firbenede skadedyr er hård og intens, men det lader tilsyneladende til, at rotterne har fundet et varigt fodfæste i havnebadet, hvorfra de ikke er til sinds at lade sig fordrive.

Rotterne driver på sin vis gæk med Aalborg Kommune, der har taget snart sagt alle midler i brug uden dog at få bugt med dyrene.

Den aktuelle status er nemlig den, at der ofte går en rotte i én af fælderne på anlægget.

Biolog Kirsten Dyhr Jensen, miljø- og energiforvaltningen hos Aalborg Kommune, siger til aalborg:nu, at der i løbet af den seneste uges tid er fanget i alt fem rotteunger.

- Mandag den 22. oktober var der tre rotteunger i fælderne, og mandag den 29. oktober var der to.

- Rotterne er fanget under omklædningsrum og teknikrum, hvor de måske synes, at der er varmt og behageligt at opholde sig, bemærker hun.

Anlægget blev lukket

Aalborg Havnebad var således i den forgangne sommersæson ramt meget hårdt af rotternes indtog, der bl.a. betød lukning af anlægget i flere omgange.

Aalborg Kommune meddelte den 13. juli - efter at have rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed - at havnebadet blev lukket på ubestemt tid af hensyn til de badendes sikkerhed.

Men denne dato satte også et endeligt og ufrivilligt punktum på sæsonen forstået på den måde, at havnebadet ikke blev åbnet igen for offentligheden.

Den sidste officielle åbningsdag var ellers fastsat til søndag den 26. august, men det blev forpurret af rotternes indtog.

Kirsten Dyhr Jensen:

- Det er korrekt, at vinterbadeklubben Lillebjørn har tilladelse til at benytte havnebadet her i vinterperioden på trods af rotternes tilstedeværelse.

- Jeg skal dog i den forbindelse understrege, at embedslægen er med på sidelinjen, så benyttelsen af havnebadet foregår på en fuldt forsvarlig måde, pointerer biologen.

Kirsten Hein er formand for Vinterbadeklubben Lillebjørn, og hun siger, at klubbens medlemmer helt generelt ikke er utrygge ved at bruge havnebadet.

- Enkelte medlemmer synes dog, at det er et for stort problem for dem med rotternes tilstedeværelse i havnebadet, og med den begrundelse har de så ikke ønsket at gentegne deres medlemskab i denne sæson.

Der skal ryddes op

- Alle medlemmer er meget opmærksomme på, at der skal ryddes godt og grundigt op, hvis man medbringer f.eks. fødevarer, og det bliver også efterlevet i praksis, anfører Kirsten Hein og tilføjer, at det i øvrigt er hendes helt klare indtryk, at Aalborg Kommune gør alt for at komme rotteproblemet til livs.

Vinterbadeklubben Lillebjørn, der har ca. 300 medlemmer, tog hul på vintersæsonen i havnebadet den 15. september, og man fortsætter indtil den 15. maj næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...