Løbet har allerede været en succes inden start, for familien vandt et gavekort på en rejse til Kreta i en lodtrækning blandt deltagerne

AALBORG: Natten mellem 17. og 18. august kan op imod 2000 deltagere løbe ud på start- og landingsbane ved Aalborg Flyvestation til Runway Night Run, der finder sted for fjerde gang. Det bliver et bredt felt, og aalborg:nu har fået en snak med løbets yngste og ældste deltager. Louis på seks år stiller op sammen med sin mormor Birgit, og så skal han snart ud og rejse, for familien har vundet en tur til Kreta, allerede inden starten er gået.

Camilla Gammelgaard og Henrik Louis
Her ses hele familien. Forrest 6-årige Louis, bagved er det 10-årige Charles, mor og far.

Glæder sig helt vildt

- Vi meldte os til løbet, fordi vi gerne vil ud og løbe/gå på landingsbanen midt om natten som familie, og derfor snakkede jeg også med min mor om det, som gerne ville med, fortæller Birgitte Høegh Frederiksen.

Udfordringen i at gøre det til et familieprojekt var imidlertid, at Louis kun er seks år og måske ikke kan holde sig inden for den fastsatte tidsgrænse.

- Jeg har snakket med folkene bag løbet, fordi Louis jo ikke er så gammel, men han har fået lov til at tage sit løbehjul med, fortæller hun.

Runway Night Run beskriver også selv løbet som en oplevelse, hvor det ikke handler om at være den hurtigste eller bedste løber, og det passer familien godt. Specielt fordi mormor Birgit for nyligt har brækket hånden, og hun er den eneste i familien, som løber regelmæssigt.

- Vi er ikke de store løbere, så vi går bare hurtigt og følges ad, siger Birgitte Høegh Frederiksen.

Camilla Gammelgaard og Henrik Louis
Hele familien glæder sig til at komme ud og løbe på start- og landingsbaner.

Det ligger lidt i navnet, at Runway Night Run finder sted om natten, og det er netop det, der gør det meget sjovere, siger familien. De er heller ikke nervøse for, om de kan vække drengene.

- Især Charles på 10 glæder sig helt vildt. Han er flyspotter og kan faktisk krølle sin far i viden om fly, selvom han har været steward i mange år og nu arbejder i lufthavnen, griner hun og fortsætter:

- Han glæder sig helt vildt og siger, han næsten ikke kan vente.

Louis nikker også ivrigt, når man spørger ham, om det bliver sjovt.

Da Birgitte Høegh Frederiksen tilmeldte familien til løbet, tænkte hun ikke længe over, at det gav hende lodder i lodtrækningen om en rejse til Kreta. Det var først, da hun senere modtog en mail fra løbslederen, at det gik rigtig op for hende.

- Jeg fik mail om, at vi havde vundet en rejse for to til Kreta, og det skulle jeg lige have bekræftet nogle gange, før jeg troede på det, for det kunne jo være en fupmail. Det var det ikke, så vi begyndte at arbejde på at købe billetter til drengene. For de skal selvfølgelig også med, siger hun.

Camilla Gammelgaard og Henrik Louis
Birgitte Høegh Frederiksen troede næsten ikke på det, da hun modtog en mail om, at de havde vundet en tur til Kreta.

De to brødre har været særligt begejstrede for præmien. De er nemlig overbeviste om, at de har haft indflydelse på, at netop deres familie vandt lodtrækningen.

- De løb rundt ude i haven i starten af sommeren og ledte efter firkløvere og fandt to, som vi har indrammet. Så de var meget sikre på, det ville bringe held og lykke, fortæller Birgitte Høegh Frederiksen og fortsætter:

- To-tre dage senere kom mailen så, hvor der stod: "Tillykke du har vundet all inclusiverejsen til Kreta". Da jeg fortalte børnene det, så var de jo helt vilde og tror, at de der firkløvere virker.

At rejsen netop havnede hos familien Frederiksen var godt timet, for familien har ikke haft meget ferie den seneste tid.

- Vi har været lidt i undtagelsestilstand herhjemme af flere årsager, så det passer perfekt, siger Birgitte Høegh Frederiksen.

Det bliver dog nok først til næste år, at familien hopper ombord på flyveren, for Louis er netop startet i skole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...