Kim Jensen med sin Icebreaker. Privatfoto
Livet her

Så er den her: Icebreakeren

Aalborg-iværksætter har udviklet en håndholdt isterningemaskine

01. november 2017 kl. 11:31

AALBORG: I dag er en stor dag for team Icebreaker på Aalborghus Slot. Kim Jensen, Aalborg, der efterhånden er et kendt ansigt i det nordjyske iværksættermiljø, har de seneste tre år arbejdet på at revolutionere isterningemarkedet. Resultatet er Icebreaker, som er en håndholdt isterningemaskine, der bryder med den traditionelle måde at lave og servere isterninger på.

Projektet er finansieret via crowdfunding-platformen Kickstarter, og allerede dengang tegnede det godt. Interessen var stor, og 3700 Icebreaker’s blev solgt, inden produktet gik i produktion. Nu er Icebreaker klar til at gøre sit indtog på det danske marked - bl.a. hos førende detailkæder.

- Jeg er enormt stolt over, at vi nu er klar til at lancere Icebreaker. Et produkt, som hele mit team har knoklet for at gøre til en realitet. Vi har på intet tidspunkt gået på kompromis med teknologi, funktionalitet eller design, og nu er vi endelig klar til at introducere den for første gang i Danmark, siger iværksætter Kim Jensen, som har stiftet Icebreaker Nordic ApS.

- Selv om det er tre år siden, jeg gik i gang med at realisere min drøm om at revolutionere isterningemarkedet, har det taget tid at nå dertil, hvor vi er i dag. Icebreaker skal være nem at bruge for alle, og derfor har hele udviklingsprocessen været kompliceret for netop at ende ud med et produkt, der både er simpelt at anvende og samtidig er i tråd med den nordiske designstil, forklarer Kim Jensen. Icebreaker er 100 % dansk og er blevet til på det nordjyske iværksætterslot i Aalborg. Projektet har vakt stor begejstring blandt medarbejdere, studerende og andre frivillige, der har hjulpet med at gøre produktet til en realitet. Teamet på Aalborghus slot kalder sig isbevægelsen.

Kim Jensen opsagde sin lederstilling hos Novo Nordisk for at realisere Icebreaker-drømmen. Han var glad for sit arbejde, men han har altid haft lysten til at skabe noget selv. - Jeg er opvokset ude på landet, hvor jeg altid har brugt meget tid på at forme og skabe ting. Jeg har altid haft en iværksætter i mig, og jeg tænker altid på, hvordan man kan gøre noget smartere eller mere intelligent, fortæller han. Og på en tur til Texas opstod idéen til den ny ismaskine. Det er nu 16 år siden, for det tog tilløb at tage springet og starte egen virksomhed.

- Jeg har hele tiden brændt for, at det her projekt skulle lykkes. Derfor ser jeg det heller ikke som et arbejde, for det er lysten, der driver værket. Og her har det selvfølgelig været godt at have et motiveret team bag mig, når der opstår udfordringer. Sammen er vi isbevægelsen, fordi vi rykker på de traditionelle tanker om brugen af isterninger, slutter Kim Jensen.

I år satses på det danske marked, men med 8 patenter fordelt på 10 lande er ambitionerne høje. Kim Jensen har konkrete planer om at udvide til resten af verden. Lige nu er det største fokus dog på den danske lancering, som bliver en del af den kommende julehandel. Det ny produkt er egentlig meget símpelt: Beholderen fyldes med vand. Derefter lægges den på frys, og når vandet er blevet til is, kan man dreje låget og ud faldet isterninger.

Annonceret indhold

Nyeste