Der er penge til blandt andet klatreklub og gymnastik fra Folkeoplysningsudvalget

AALBORG: Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune har traditionen tro delt gaver ud til Aalborgs foreningsliv her tæt på juleaften.

16 meget forskellige projekter og områder får hver deres bid af 4,6 millioner kroner.

Der er blandt penge - 200.000 - til GymAalborg, der skal have nye gymnastikfaciliteter, mens AK Jydens Brydeafdeling får 50.000 til udvidelse af omklædningsrum og træningslokale.

GymAalborg får sammen med Aalborg Idrætsgymnastikforening (AIG) en kvart million til optimering af stadionhal 3, mens Aalborg Klatreklub kan glæde sig over 200.000 kroner til etablering af nye klatrevægge.

De knap fem millioner kroner kommer fra den pulje, der kaldes Prioriteringskataloget. Puljen har siden 2002 været en fast del af Folkeoplysningsudvalget ansvarsområde.

I forbindelse med uddelingerne tager udvalget hvert år på inspirationstur rundt i kommunen, hvor foreningernes ønsker, ideer og ikke mindst engagement gør et stort indtryk på udvalget medlemmer.

– Det er vigtigt for os ikke kun at tage stilling til tingene bag et skrivebord. Det er meget vigtigt, at vi er ude at møde foreningerne i virkeligheden. Så kan vi se og måske endda mærke perspektiverne i store udviklingsprojekter. Vi kan se eventuelle konkrete mangler. Og vigtigst af alt, vi møder foreningsildsjælene i kød og blod – deres engagement smitter og giver os en tro på at projekterne lykkes, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltning, og medlem af Folkeoplysningsudvalget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...