Det var svært at holde varmen i det kolde og våde vejr - så ikke bare publikum, men også danserne måtte have regntøj til hjælp. Foto: Lasse Sand
Livet her

Så er karnevalsugen skudt i gang: Se billederne her

Regn drillede international parade og afbrænding af tyren

17. maj 2019 kl. 22:34
Opdateret 19. maj 2019 kl. 22:22

AALBORG: Vejret viste sig fra sin allermest utaknemmelige side, da den traditionsrige uge med karneval og folkefest blev skudt i gang fredag aften.

Med masser af skyer og vand fra oven var det noget af en opgave for både deltagere og tilskuere at holde varmen. Men hvad vejret lod tilbage at ønske blev til gengæld opvejet af de fem internationale og otte danske gruppers sjove, flotte og overdådige kostumer og ikke mindst stemningen på ruten.

Fem internationale og otte danske grupper satte farver på optoget. Foto: Lasse Sand

Tusinder havde nemlig trodset vejret og så med, da paraden bevægede sig fra John F. Kennedys Plads ved 18-tiden og ned ad Boulevarden mod Nytorv for at ende på Gabels Torv, hvor Tyren skulle begraves for at markere, at karnevalsugen er i gang.

Mange trodsede kulden og regnen og mødte op for at se optoget. Foto: Lasse Sand

Byens særlige Cimbrertyr må nemlig efter karnevalets tradition gå gennem ild og lade livet for at genopstå både smukkere og stærkere. Med afbrændingen siger man farvel til vinterens kulde og goddag til sol og varme. Det sidste blev dog mest ved tanken i år.

Og så skal man forhåbentlig ikke lægge for meget i, at det i år holdt hårdt overhovedet at få den opstillede tyre-figur til at brænde. Kort tid efter den var blevet tændt, gik ilden nemlig ud igen.

Optoget havde noget for en hver smag - fra det overdådige over det sjove og fjollede. Foto: Lasse Sand

Mere held var der af kroningen af årets Kong Karneval. Skuespilleren Peter Mygind har længe været på karnevalets ønskeliste over mulige konger, og i år lykkedes det altså. Peter Mygind er i øvrigt den første konge, hvor titlen er gået i arv. Hans mor Jytte Abildstrøm blev i 2007 kåret som dronning.

Det har i flere år været planen, at Peter Mygind en dag skulle være karnevalskonge - nu lykkedes det. Foto: Lasse Sand
Skuespilleren går i sin mor, Jytte Abilstrøms fodspor - hun var dronning af karnevalet i 2007. Foto: Lasse Sand

Her kan du være med de næste dage

Orkede du ikke at bevæge dig ud i regnen fredag, så er stadig masser af muligheder for at suge karnevalsstemning til dig i denne weekend.

Intet karneval uden Dunkelfolket. Foto: Lasse Sand

Allerede i morgen, lørdag 18. maj, fortsætter festlighederne flere steder i byen.

Tusindvis af børn og forældre går kl. 10 i parade fra Gabels Torv via Boulevarden til John F. Kennedys Plads og gennem DSB-tunnellen til Kildeparken.

I parken er der det meste af dagen fest, underholdning og aktiviteter for børn. Blandt andet er Kunsten i år rykket ind i parken i et område, hvor børnene selv kan lave små kunstværker, mens Det Hem'lige Teater laver ture i Den Fortryllede Skov og så kan man komme ud at sejle med Søspejderne.

Små som store studerede ivrigt optoget - allerede lørdag går det igen løs med blandt andet børnekarneval. Foto: Lasse Sand

Gik du glip af de danske og internationale gruppers opvisning fredag aften - så har du endnu en chance lørdag eftermiddag. På C.W Obels plads giver grupperne nemlig et lille ekstra show kl. 15.30.

Endelig er der lørdag aften og nat dansefest på Studenterhuset. Her kan man feste med alle karnevalsgrupperne og lære dansetrin fra hele verden. Det er gratis at deltage. Festen begynder kl. 20.

Karnevalsgrupperne giver lørdag et mini show på C.W. Obels Plads. Foto: Lasse Sand

Og skulle nogen være i tvivl, så er det næste lørdag, 25. maj, at det for alvor går løs i byen med Aalborg Karneval. Her må vi så håbe, at vejret er mere nådigt.

Annonceret indhold

Nyeste