Lørdag åbner Frederik Hector House ny flagship store i Slotsgade

AALBORG: Lokalerne er nye, konceptet er skåret til, men visionerne er fortsat de samme, når en flok unge iværksættere i morgen, lørdag 8. december, slår dørene op til Frederik Hector House i Slotsgade 4.

Ideen er nemlig, at du skal kunne gå ind fra gaden, bestille nyt tøj, blive barberet og få en klipning - i det hele taget forlade butikken som et helt nyt og forvandlet menneske.

– Vi vil gerne lave et klubhus for mænd, hvor man kan få ordnet det hele på en gang, siger den ene af grundlæggerne af Frederik Hector-universet Frederik Kjaer.

Gruppen har tidligere under samme navn haft butik på Østerågade, men fremover hedder adressen altså Slotsgade. Her har håndværkere i de seneste uger haft travlt med at forvandle Aurum79s tidligere lokaler til en stilig verden for mænd.

Katrine Schousboe
Alt bliver syet op fra bunden, og man er selv med til at vælge, hvordan tøjet skal se ud. Foto: Lasse Sand

Skræddersyet efter dine mål

I stueetagen er disk og caféborde skiftet ud med tøj - eller rettere prøver på tøj. Fremover vil alt af Frederik Hector-mærket nemlig blive skræddersyet efter den enkelte kundes mål.

– Mange mænd passer ikke standardstørrelser eller vil gerne have noget, der måske sidder lidt tættere end deres mål egentlig er, det kan vi klare nu, hvor alt bliver syet op fra bunden. Samtidig kan man selv bestemme metervaren, knapper og kraven, forklarer 22-årige Frederik Kjaer.

Man vil bl.a. kunne få lavet skjorter, jakkesæt, jeans og veste og det vil kun tage en god uges tid at få lavet de enklere styles, mens man kan komme til at vente omkring seks uger på mere specielle ting.

– Når man så har besøgt os første gang og har fået taget sine mål, kan man fremover bare bestille på nettet, forklarer han.

Og inden nogen begynder at grue for ekstra julesuls-kilo, så er der også tænkt på det. I habitterne vil der være indlagt nogle ekstra centimeter i sømmen, så tøjet kan lægges ud, hvis det skulle begynde at stramme.

Tøjet findes i flere prisklasser, og Fredrik Kjaer understreger, at skræddersyet ikke behøver at være lig med dyrt.

– Fordi vi ikke har nogen mellemled, der skal tjene på os, som f.eks. et stormagasin ville have, så kan vi holde priserne nede og samtidig kvaliteten oppe, siger han og tilføjer, at et prisen på et skræddersyet jakkesæt f.eks. begynder ved 3500 kr.

Katrine Schousboe
På første sal vil Rasmus Luther og en kollega klippe og barbere. Foto: Lasse Sand

Hårklip og whisky

Således udstyret med nyt og lækkert tøj, kan man fortsætte turen op på 1. sal, hvor først etage i form af hår og skæg kan få den store tur.

Barbershoppen er fyldt op med lækre læderstole og store spejle, der giver en rå og samtidig intim stemning.

For små 400 kroner kan man få vasket hår, blive klippet og stylet og skylle det hele ned med enten kaffe eller whisky.

Og endelig kan man altså også få skægget trimmet eller vokset næsehårene.

– Vi bygger videre på konceptet, vi havde på Østerågade, men her er forretningerne smeltet endnu mere sammen end de var før, siger Frederik Kjaer.

De fire iværksættere kalder butikken deres flagship store. Tanken er nemlig, at butikken skal være den første af flere i en Frederik Hector-kæde.

– Den vision er den samme som den hele tiden har været. Forudsat, at det går godt, så sætter vi os ned om seks måneder og ser på, hvor vi skal åbne. Det bliver noget i samme stil som den nye butik, siger han.

I første omgang har gruppen ambitioner om at åbne i andre danske byer - siden kan udlandet komme på tale.

Frederik Hector House åbner lørdag, 8. december, kl. 12. Åbningen bliver blandt andet fejret med gratis gin & tonic fra kl. 14.

Katrine Schousboe
De fire unge iværksættere Alexander Hyldgaard Sørensen (tv.), Frederik Kjaer, Rasmus Luther og Philip Nielsen vil skabe med Frederik Hector House skabe, hvad de kalder et klubhus for byens mænd. Foto: Lasse Sand

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...