Kommunen har netop udpeget, hvem der skal omdanne hovedstrøg til nyt byrum

AALBORG: Nytorv og Nordkraft skal i fremtiden bindes sammen. Derfor skal strækket mellem Østerågade og kulturhuset nu lægges om.

Kommunen har netop gennemført en konkurrence om, hvem der skal stå i spidsen for arbejdet. Og det ligger nu fast, at det bliver et hold bestående af rådgivningsfirmaet Cowi, arkitektfirmaet Cobe og ÅF - Lighting, der får opgaven, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vores fokus har været på at skabe en attraktiv og sammenhængende strækning, der tager højde for byens karakteristika undervejs; at give forbindelsen fra Nytorv til Nordkraft en ny, klar identitet samtidig med, at de eksisterende byrum integreres, udtaler projektleder Peter Fenger på vegne af teamet.

Østerbro fra Hovedbiblioteket til Nordkraft bliver bundet sammen med Nytorv. Illustration: Arkitektfirmaet Cobe

Detailhandlen byder transformationen af midtbyen velkommen.

- Det er fantastisk, at byens hjerte nu bliver sat i stand. Omdannelsen, der binder Nytorv til Nordkraft sammen, understøtter vores vision om, at shopping og kultur skal gå hånd i hånd, siger direktør for Aalborg City Flemming Thingbak.

Omdannelsen af strækningen kommer til at ske i en række etaper, og projektering af strækningen er allerede i gang.

Det forventes, at ledningsarbejderne går i gang i starten af 2020, og at den første etape, som omfatter strækningen af Nytorv fra Østerågade til Braskensgade, står færdig allerede i slutningen af 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...