Museum indgår fast samarbejde med børneafdelingen

AALBORG: Al erfaring viser, at kunst giver syge børn og deres pårørende et afbræk fra hverdag og sygdom.

Derfor har Kunsten nu indgået et fast samarbejde med børneafdelingen, som betyder, at medarbejdere fra museet fremover besøger sygehuset fire-fem gange om året.

- Jeg oplever, kunst og kreativitet kan give familien noget positivt at være sammen om – og ofte er det også søskende, der er med og gerne vil lave noget til den indlagte søster eller bror, som er for syg til at deltage, siger pædagogisk kunstformidler på museet Kira Sawman, der har lavet flere kreative workshops på afdelingerne.

Det oprindelige projekt “Kunstkuffert To Go”, som blev støttet af Spar Nord Fonden og startede i 2015, skulle efter planen stoppe i 2018. Men på grund af de positive resultater fortsætter Aalborg Universitetshospital selv samarbejdet på ubestemt tid.

Kunsten indhenter løbende erfaring og justerer indholdet, så det inspirerer flest muligt til at tage et kreativt pusterum på hospitalet. Der er også lagt op til flere workshops, hvor Kira Sawman foreslår kreative aktiviteter for børn og pårørende, men hvor de kan bruge deres egen fantasi og skaberkraft.

- Det er utrolig inspirerende, og vi har sådan nogle skønne sessions, og der er en skøn stemning. Vi bliver rystet sammen, og jeg ser nogle andre sider af børnene. Dét, at der kommer én udefra med nogle andre kompetencer, dét betyder noget. Det er guld værd, siger Fie Højer, pædagog på børneafdelingen, Aalborg Universitetshospital.

Børneafdelingen er blevet inspireret til sideløbende at arrangere egne, kreative workshops og har sat gallerihylder op, hvor de indlagte børns værker udstilles.

De kreative workshops hører under Kunsten Kreativitarium, der under overskriften ”Leg med kunsten” de kommende tre år sætter turbo på det kunstnerbårne, direkte, sanselige, levende og hands-on kreative museumstilbud til børn i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...