Har du været forbi Karolinelund i dag, så har du nok bemærket, at indgangsporten til det gamle tivoli er lagt ned

AALBORG: Det har faktisk været på tale, om indgangspartiet til Karolinelund skulle bevares. Det kan projektleder Anders Christian Nielsen fortælle, da vi taler med ham.

- Man har foretaget en vurdering ud fra projektets større sammenhæng, og så har man kigget på, hvad det ville kræve at få det renoveret, fordi det ikke kunne blive stående uden at blive shinet op, siger han.

- Det passede ikke ind i konceptet, og i sidste ende var det dyrere at beholde det end at fjerne det.

Og det er da heller ikke, fordi han står med tårer i øjnene. I modsætning til børn af 90'erne kan han faktisk huske, dengang indgangspartiet blev opført, så for ham er det ikke nogen hellig del af byen.

- Men det er kun godt med interesse og med forskellige holdninger. Man må jo gerne være uenig, siger han.

Sarah Thun
Det ligner mere en byggeplads, men det er altså Karolinelund, som i slutningen af 2022 skal stå klar med en flot å. Foto: Anne Norre

Han finder selv projektet spændende, fordi det handler om at komme tilbage til naturen og skabe sammenhæng med resten af byen også - og der stod porten lidt i vejen. Men det er altså ikke planen, at der skal opføres en masse bygninger eller laves Åboulevard som i Aarhus.

- Vi laver netop ikke en støbt kanal, men en å med grønne brinker, hvor målet er at bibeholde det folkelige islæt, som parken har haft siden den var tivoli, forklarer han.

Lige nu er der altså ikke meget grønt og naturligt over parken, som mest ligner en fusion af en pløjemark, en byggegrund og orkanens øje.

Sarah Thun
Det kan godt være lidt svært at se det flotte rekreative byområde for sig. Foto: Anne Norre
Sarah Thun
Åen skal graves fri, og så skal der stadig være plads til skovtur og koncerter i parken. Foto: Anne Norre
Sarah Thun
Sådan så indgangspartiet ud tidligere. Men nu er det væltet, og spir og heste skal genbruges til andre formål. Arkivfoto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...