Butikker er gået sammen om at få 280.000 pærer til at lyse midtbyen op

AALBORG: Knap 160 af midtbyens butikker er gået sammen for at sikre, at julebelysningen i Aalborg bliver både flottere og mere bæredygtig end nogensinde.

Det er medlemsbutikker i Aalborg City, der har skillinget sammen om at rejse de 1,1 mio. kroner, lysene koster - og kommunen har hjulpet det sidste stykke.

- Julebelysningen har tidligere været de forskellige gadeforeningers ansvarsområde. Men gadeforeningerne er i opbrud, så i stedet har vi i Aalborg City påtaget os at sørge for, at midtbyen, også hvad angår julebelysning, er med helt fremme. Vi har derfor investeret i en super moderne julebelysning med granguirlander og et stort rødt hjerte henover gaderne. Pærerne er naturligvis moderne og energivenlige LED-pærer, understreger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.

Julebelysningen består af ikke færre end 280.000 pærer, som på én gang vil skinne fra bunden af Østeraagade over Boulevarden til J.F. Kennedys Plads. Samt naturligvis i alle gågader.

- Det bliver uden sammenligning den flotteste julebelysning i Aalborgs midtby nogen sinde, fastslår en begejstret city-direktør, der selv oplevede præcis den valgte julebelysning på verdens største julemesse i Frankfurt.

Julepynten er valgt er flere tusind af byens borgere, der deltog i en afstemning på Facebook.Arkivfoto: Martin Damgård

Fremtidssikret julepynt

Flemming Thingbak glæder siger over, at city-foreningen har oplevet massiv opbakning fra medlemmerne.

- I løbet af ganske kort tid fik vi kontant opbakning fra tæt på 160 butikker, og samtidig trådte Aalborg Kommune beredvilligt til, således at vi kunne få vores hedeste juleønske opfyldt, smiler direktøren, der glæder sig over, at Aalborg City med den ny løsning har fremtidssikret julebelysningen i midtbyen

- Igen har vi oplevet, hvor meget vores medlemmer og vores solide samarbejdspartner, Aalborg Kommune, virkelig vil midtbyen. Det sammenhold, vi oplever, er helt unikt for så stor en by som Aalborg. Ingen anden cityforening i en af de fire største byer i Danmark kan mønstre så stort engagement til fælles bedste. Det er vi stolte af, fastslår Flemming Thingbak.

Den nye julepynt bliver tændt fredag 16. november kl. 17, og som noget nyt vil det i år være et barn, der får lov at trykke på knappen.

Aalborg City lancerer en konkurrence på Facebook, hvor det er muligt at melde sig. Herefter vil der blive trukket lod blandt de sikkert mange børn, om hvem der får lov til at tænde for julebelysningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...